Maricsek Racing Team a Szilveszter rallyen


Testvérével az oldalán láthattuk a Szilveszter Rallye rajtrácsán Holecz „Kicsy” Krisztiánt és  sajnos a szilveszteri örömautózás gyors feladására kényszerült a 2012-es Rali Túra Bajnokság abszolút bajnoka, Vincze Márton.




Holecz „Kicsy” Krisztián – Holecz László, Lada 2105

Méltó évzárás Kicsy-módra

Testvérével az oldalán láthattuk a Szilveszter Rallye rajtrácsán Holecz „Kicsy” Krisztiánt. A Maricsek Racing Team fiatal pilótája nem a legjobb ritmusban kezdte az évzáró futamot, ám a szombati nap folyamán egyre jobb időket tudott autózni a Lada 2105-tel. A 188 főt számláló mezőnyben a Holecz „Kicsy” Krisztián-Holecz László duót végül a H3 kategória 20., az abszolút értékelésben pedig a 87. pozícióban intették le a Hungaroringen.

Holecz „Kicsy” Krisztián: Péntek este már azt hittem, hogy Colin McRae szerepébe bújtam, ugyanis annyira csúszott a pálya, hogy úgy mentünk keresztbe minden egyes kanyarban, ahogy ő szokott. Az időeredményeink azonban nem a McRae-féle tehetséget adták vissza – másfél percet kaptunk a kategóriatársaktól, amitől egy kicsit el is kedvetlenedtem. Reggel ugyanez a szériánk folytatódott, de szerencsére miután kisütött a nap, és száradt fel az aszfalt, lényegesen jobb időket tudtunk autózni. Rögtön a középmezőnybe ugrottunk, és a leintéskor sajnáltam, hogy abba kell hagyni a kocsizást- mentem volna még néhány kört. A lényeg mégsem az eredmény, hanem az, hogy jól éreztük magunkat, beértünk a célba és karcmentes a Lada – Zoltánnak nem kell szereléssel kezdenie az újévet. Méltó zárása volt a Szilveszter Rally a 2012-es versenyszezonnak. Jövőre pedig újra támadunk a Rali Túra és az SRT Sprint Bajnokságban!

Holecz László: Pénteken egy esti gyorsasági várt ránk, de sajnos az sem sikerült valami jól. Alig mentünk pár métert, és rögtön háttal érkeztünk meg az egyik kanyarba, a Lada lefulladt és alig tudtunk újra életet lehelni bele. Ez nagyon elvette a kedvünket, ami másnapra is megmaradt: reggel sem kezdtünk jól, amiben nagy szerepe volt annak, hogy rossz gumit választottunk. A második gyorsasági szakaszon azonban megéreztük a ritmust, és egyre jobb időket autóztunk. Nem csak az eredményünk, hanem a jó hangulatunk is folyamatosan fokozódott. Kicsyt is sikerült megnyugtatni, lazábban vette a dolgokat, mint általában, így pedig nagyon jól szórakoztunk. Hiányzott már nekem ez a parádés rally-feeling! Bízom benne, hogy jövőre ugyanitt találkozhatunk!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: CSR Média, Rally Café, Club Mouseoleum, Rubra Art Lounge, XLavina, István Attila biztosítási menedzser, Gyümölcs Nagyker Vác, ProtoTyp 7690, Ákos Glass, 2M Design, Rise NRG, GumisEmber, PM Autókozmetika Vác, Maricsek Racing Team, www.dubaiprogramok.comwww.csapassunk.hu

Vincze Márton – Csernai Zsolt, Mitsubishi Lancer Evo IX

Rövidre sikeredett szilveszteri mulatság

Hamar a szilveszteri örömautózás feladására kényszerült a 2012-es Rali Túra Bajnokság abszolút bajnoka, Vincze Márton. A Maricsek Racing Team pilótája és újdonsült navigátora, Csernai Zsolt egy technikai probléma miatt már péntek este búcsúzott a Szilveszter Rallye 188 főt számláló mezőnyétől. A versenyzők ennek ellenére jól érezték magukat a hétvégén, hiszen nem csak évzáró futamnak, hanem egy csapatépítő tréningnek is megfelelt a hungaroringi rendezvény.

Vincze Márton: Nagyon rövidre sikerült az év végi örömautózásunk: amint elrajtoltunk a péntek esti gyorson és kettes sebességi fokozatba váltottam, leakadt a váltóról a bowden és elhagytuk a sasszeget. Az autó másodikban ragadt, gurultunk vele néhány métert, majd pedig sikerült megállnunk vele. A navigátorom megpróbálta gyorskötözővel rögzíteni az alkatrészt, ami annyira volt elég, hogy beértünk az első gyors céljába. Ekkorra már olyan nagy hátrányba kerültünk a többiekhez képest, hogy egyszerűen nem láttuk értelmét a folytatásnak és inkább feladtuk a versenyt. Egy kicsit se keseredtem el, inkább örülök annak, hogy most jelentkezett a Mitsubishiben ez a hiba, és nem a bajnokság alatt.

A technikai probléma ellenére nagyon jól éreztem magamat a hétvégén, hiszen együtt volt az egész csapatunk és egy igazi örömautózást produkáltak a többiek. Habár ez a szezon még csak most ért véget, én már nagyon várom a 2013-as idényt. Szeretnék a Rali Túra Bajnokságban minél eredményesebben szerepelni és megvédeni a bajnoki címemet. Csaba elfoglaltságai miatt azonban nem tud nekem jövőre segédkezni, így navigátor kerestetik!

Csernai Zsolt: Sajnos nem sikerült jól az első közös és egyben évzáró szereplésünk Marcival. A verseny előtt rosszul éreztem magamat, valószínűleg elkaptam egy vírust, de szerencsére mire rajthoz álltunk, össze tudtam szedni minden erőmet és energiámat.  Péntek este, amint elrajtoltunk az első gyorsasági szakaszon, hiba keletkezett a Mitsubishi váltójában. Félreálltunk és megpróbáltam orvosolni a problémát, de így is 4-5 perces hátrányba kerültünk a kategóriatársakhoz képest. Az időeredményünket nézve inkább úgy döntöttünk, hogy leadjuk a menetlevelet. A lemaradásunkat nem tudtuk volna már behozni, ráadásul annyira csúszott a pálya is, hogy inkább nem kockáztattuk meg azt, hogy összetörjük a kocsit. Így csak egy 300 forintos alkatrészt kell majd kicserélni, míg ha folytatjuk, akkor akár jelentős anyagi kárt is okozhattunk volna az autón.

Sajnálom, hogy ilyen rövidre sikeredett a közös szereplésünk, de már beszéltünk róla, hogy majd újra megpróbálnánk együtt. Az viszont, hogy mikor és milyen körülmények között tudjuk ezt megtenni, még a jövő zenéje. Most maximálisan a munkámra és a Dynamic Rally Teamnél betöltött csapatfőnöki teendőimre koncentrálok, de természetesen, ha időm engedi, 2013-ban is itinerfüzetet ragadnék egy-egy futam alkalmával.


Sajtófőnök: Horváth Judit
     E-mail: horvath.juditka@gmail.comwww.maricsekteam.hu  www.maricsekteam.hu