Gépkönyvezés 2013

Szittya Tamást kérdeztük az idei év gépkönyvezésével kapcsolatban .

Minden szabálynak eleget tesznek az autóépítők,versenyezni vágyók az autóikkal kapcsolatban?

-Az autók alapvetően egybe vannak ,nincsenek nagy kiemelkedő problémák viszont nagyon sok versenyautónak kell kiadnunk az idei évben gépkönyvet az ORB szabályai szerint és rengeteg jármű amely eddig a RTE bajnokságban versenyzett azokra más szabályok vonatkoztak.

-Az idei évtől az MNASZ -nek és az ATB- nek nagyon szigorúan be kell tartatnia azokat a szabályokat amelyeket előírnak ,ugyanis mi vállaljuk a felelősséget a versenyautókért és a versenyzők biztonságáért , éppen ezért leginkább a bukócső és azok dokumentációival vannak problémák hiszen az RTE bajnokságban eddig nem kértek ilyen jellegű dokumentációkat és nem is figyeltek oda annyira ezekre a részletekre amire nekünk most oda kell figyelni és meg kell követelni.

Milyen az érdeklődés a gépkönyvezésre?

-Én személy szerint nagyon boldog vagyok ,hogy ilyen sok autót hoznak gépkönyvezni és ezek a versenyautók várhatóan rajthoz is fognak állni a hazai rallye versenyeken /ORB ,Rallye2 vagy RTE/ és ennyire színes lesz a mezőny.

-Én úgy gondolom ,hogy ha ezeket a dokumentációkat vagy hiányosságokat tudják pótolni a versenyzők akkor egy igen jó kis rallye bajnokság/ok/ elé nézünk az idei esztendőben.

Hogy állnak a versenyautók az SP azaz sportrendszám kérdésével, milyen az igény ennek kiváltására?

-Jelenleg nem olyan sok sportrendszám van kiadva de már az eddigi gépkönyvezések alkalmával volt igény 8-10 sportrendszám kiváltására aminek a száma még nőni fog és úgy gondolom az idei évben már fogunk találkozni 10-20 SP rendszámos versenyautóval a versenyeken.

Köszönöm és jó munkát kívánunk !