Turi Tomi: Jó lenne a kategória elejében végezni

Turi Tomi és Somogyi Pali már egészen biztosan a kassai gyorsaságikat járja, mi még úton Kassára csíptük el telefonon a Kassa Rallye 2005-ös győztesét, Tomit, aki mint az interjúból is kiderül, egy Jégember nyugodtságával várja a soron következő megmérettetést.

Racing.hu: Hogyan készültetek itthon a Kassa Rallye-ra?

Turi Tomi: Sehogy. :-D A verseny előtt én az autót nem is láttam, így értelemszerűen ki sem próbáltam, tehát majd Szlovákiában történik meg a nagy újratalálkozásunk, valószínűleg a gépátvétel után.

Racing.hu: De a felkészítéséről azért kaptál információkat úgy gondolom…

Turi Tomi: Természetesen a Renault az rendben van, maximálisan a kassai versenyre hangolva várja az előttünk álló hétvégét. Csak én lógok ki egyelőre a képből, de Kassán, miután beleülhettem én is biztosan hamar ráhangolódok a versenyautómra. Ezért is várom már izgatottan, hogy ismét találkozhassak vele.

Racing.hu: A mostani pályákról mit tudsz, és hogyan emlékszel vissza a régi kassai gyorsokra?

Turi Tomi: Igazából nem sokat tudok a ránk váró gyorsokról, a tréning után leszek ebben a kérdésben is okosabb, de magáról a Kassa Rallye-ról sem tudnék még most bővebben nyilatkozni. Az emlékeim is jócskán megfakultak már, mert legutóbb 8 éve, 2005-ben mentem itt utoljára, akkor WRC-vel. Úgy tudom, hogy az akkori gyorsokból most lesz kettő. A többit pedig egyáltalán nem ismerem.

Racing.hu: És 2005-ben ugye nyertél is…


Turi Tomi: Így van, akkor én nyertem meg az abszolút értékelést. Talán még 1997-ben vagy 98-ban mentem még itt a valószínűleg a Nissan Almerával.


Racing.hu: Gondolom ezzel az eredménnyel most is kibékülnél, de reálisan nézve milyen eredményt érzel a mostani verseny végére elfogadhatónak?

Turi Tomi: Hát nagyon jó lenne a kategóriánk értékelésének az elejében végezni, természetesen a dobogó legfelső fokára volna a legjobb felállni. Abszolútban pedig, amit tudunk, azt megtesszük. Attól függ minden, hogy mennyire kedveznek majd egy ilyen alacsony végsebességű autónak, mint a miénk a kassai pályák. Régen jó versenyeket futottunk Kassán, a mostani verseny szerintem nem lesz sem egyszerű sem túl kemény, sem túlságosan hosszú, bízok benne, hogy sikerül jól taktikáznunk, megfelelő gumit választanunk és jó sok ponttal, kupával és élménnyel térnünk haza a hétvégi futamról.  

Salánki Gábor