Matics Mihály: Jól éreztük magunkat Pécsett, különösen az első este

Matics Misi régi motoros motoros már a szakmában, de tudtunk neki feltenni olyan kérdést, amivel egy picit sikerült zavarba hoznunk. A Mecsek Rallye-ról beszélgettünk vele, de a jövő évükről is megpróbáltuk faggatni a méltán népszerű mitsubishis versenyzőt.

Racing.hu: Mivel szám szerint ez volt a 47. Mecsek Rallye, amivel most elbúcsúztattuk az idei bajnokságot, talán nem meglepő az a tény, hogy 20 évvel ezelőtt is volt egy Mecsek Rallye. Mindkét mezőnyben egyedül a te neved szerepelt a rajtlistán, tehát az az akkori indulók közül csak te szerepeltél a 2013-as „Mecseken”. Mennyit változott szerinted az elmúlt 20 esztendő alatt a Mecsek Rallye?

Matics Mihály: Hú, ezt nem gondoltam volna, hogy egyedüliként vagyok itt abból a mezőnyből, meg is lepett a kérdés. Pedig szerintem vagyunk többen is, de ebbe most ne menjünk bele. :-)

Racing.hu: Hidd el alaposan átböngésztük a listákat…  ;-)

Matics Mihály: Szóval a Mecsek: hát azt kell, hogy mondjam, ugyanaz és ugyanolyan a verseny, mint két évtizede. Sajnos a hangulat az már nem olyan, mint régen. A pályák azok szinte változatlanok voltak, a klasszikus, jól ismert mecseki gyorsaságikról beszélünk. Talán a hetvehelyi részen volt valamennyi változás, nem arra mentünk, mint korábban. Nem tapasztaltam túl nagy különbséget, vagy azt, hogy hatalmas változások lettek volna az elmúlt években a Mecsekben, vagy a Mecsek Rallye-n.
Racing.hu: Hogy éreztétek magatokat az autóban?

Matics Mihály: Jól éreztük magunkat, különösen az első este. Nagyon jól is mentünk, de a gumiválasztás is remekül sikerült, minden a lehető legnagyobb rendben volt az abroncsainkkal. Ezzel a résszel elégedett is voltam, pont, mint a versenyen elért eredményünkkel. A következő napunkat gumitesztelésre szántuk, hoztunk egy döntést az ügyben, hogy inkább az abszolút értékelésben támadjunk e vagy próbáljunk e ki inkább egy olyan gumit, amit még az életben nem használtunk. Szerencsére az előző este sikerült annyi előnyt összeautóznunk a kategóriában, hogy ezt megtehettük, a tesztelés mellett döntöttünk. A tesztelés, mint azt vártuk az abszolút értékelésben tényleg hátrébb tolt minket egy pozícióval, de legalább kipróbáltuk az eddig ismeretlen gumikat, rengeteg tapasztalatot szereztünk velük így éles versenyhelyzetben. Maximálisan elégedettek vagyunk.

Racing.hu: Viki most ült először vissza a kassai bukásotok óta a versenyautóba. Hogy ízlett neki a versenyzés?

Matics Mihály: Szerencsére rendben volt, nem fájt semmije. Ettől tartottam egy kicsit ugyan, de teljesen jól alakultak a dolgaink, semmi gondunk nem volt ilyen téren.

Racing.hu: A jövő évetekről tudsz e már valamit mondani, így egy héttel az évadzáró után?

Matics Mihály: Hát a következő szezon az még nagyon messze van. :-) Erre a kérdésre inkább térjünk majd vissza a következő interjúban.