Karácsonyi ajándék szilveszterkor!

Szvatek Zsolt és Kovács Szabolcs idén is rajthoz áll a Szilveszter
Rallye-n, méghozzá a TRT által felkészített R4-es Mitsubishi Lancer EVO IX-el!


Bútor Róbert segítségének köszönhető, hogy egy olyan profi csapat, mint a Tagai Racing Technology biztosítja az autót a pécsi páros számára.

Zsolti és Szabolcs 2012-ben a Szilveszter Rallye-n versenyzett először együtt, épp ezért nagyon várják a mostani versenyt. Tavalyról már van tapasztalatuk, ami kiváló kiindulási alapot jelenthet az idei futamra. A cél egy gond és probléma mentes verseny teljesítése, a kilométer gyűjtés.

Szvatek Zsolt vezetett már R4-es Mitsubishit a déli régió Rallye Sprint versenyein, de az egy más autó volt a TRT versenygépéhez képest. A két Lancer között a legnagyobb különbséget a motorvezérlés jelenti. A pécsi pilóta eddig mindig olyan autókkal versenyzett, amit saját maga készített fel a futamokra. A mostani helyzet kissé szokatlan számára, hisz be kell ülnie az autóba és csak vezetnie kell.

Az ellenfelek időeredményei másodlagosak a fiúk számára, semmilyen extra dolgot nem fognak bevállalni. Körről-körre szeretnének javítani az eredményeiken.

A Szilveszter Rallye-n nem elhanyagolható tényező az időjárás. Szvatek szerint, ha jegesek lesznek a szakaszok, a nagyobb szűkítővel szerelt autók nem feltétlenül lesznek előnyben. A csúszós, nyálkás talajon a kezelhetőség a fontos, nem a nyers erő. A hó és a jég sem jelenthet akadályt, hiszen minden útfelületre lesz alkalmas gumija a srácoknak.  

A pécsi páros a verseny előtti hivatalos teszten ismerkedhet össze az R4-es Lancerrel. A megfelelő beállítások megtalálásában a TRT csapatfőnöke, Tagai Tamás lesz a fiúk segítségére.

A Szilveszter Rallye-t december 28-29. között, a Hungaroringen rendezik. Szombat este egy, vasárnap hat gyorsasági szakaszt kell teljesítenie a mezőnynek.

- Vörös Gergely -