Bemutatták a legújabb Ladát a WTCC-ben !

A közel 400 lóerős Lada űléseiben Rob Huff és James Thompson fog versenyezni a WTCC-ben.

Az új Grantát Franciaországban, a Magny-Cours versenypályán mutatták be szerény külsőségek mellett. A piros versenyautónak a Citroënekkel, Hondákkal és az RML csapat által épített privát Chevrolet-kkel kell majd megmérkőznie a Túraautó-világbajnokságon.
A 2014-es szabályok jóval nagyobb leszorítóerőt biztosító aerodinamikai kiegészítők, szélesebb nyomtáv, erősebb 1,6-os turbómotor, nagyobb kerekek és fékek használatát teszik lehetővé, ennek ellenére a 2014-es kocsi az első fotó alapján kívülről nem tér el jelentősen a tavaly használt Grantától. Az lehet a magyarázat, hogy a Lada a Granta fejlesztésével párhuzamosan egy vadonatúj versenyautó tervezésén is dolgozik, de azt csak a 2015-ös szezonban kívánják bevetni. A csapat idén minden korábbinál komolyabban veszi a sorozatot, amit jól jelez, hogy a tavalyi versenyzők – James Thompson és Mikhail Kozlovsky – mellett 2014-re leszerződtették a 2012-es világbajnokot, Robert Huffot is.
„Nagyon izgatott vagyok, hogy segíthetek a Ladának az új autó fejlesztésében” – nyilatkozta Huff, amikor tavaly novemberben bejelentette a csapatváltást. „Mivel a Chevrolet-nél két autó fejlesztésében is segédkeztem, úgy vélem, itt is hasznomat vehetik.” A Ladára ráférne már egy jó eredmény, mert eddig mindössze egy 5. helyet tudnak felmutatni, amit Thompson a hazai versenyükön, Oroszországban ért el tavaly.

forrás: origo.hu