Belevágnak az új kalandba ...

Kazár Mikiéket az idei esztendőben egy vadonatúj Ford Fiesta R5 -ben láthatjuk versenyezni !

Amikor eldőlt, hogy a magyar rally bajnokságban idén nem engedélyezik a WRC-k indulását,világossá vált a címvédő párosnak, hogy váltaniuk kell. Kazár Miki és Szőke Tomi, a Maximmun Racing Team kettőse , rengeteg lehetőség közül végül egy Ford Fiesta R5 mellett döntött. Igy vágnak neki az idei ORB valamennyi futamának. Az új technika egyszersmind az ismeretlenséget is magában hordozza, ami a nehézségek mellett izgalmat és kihívást vált ki mindenkiből.

Ez egy mélyvíz, talán így lehet leginkább jellemezni a jelenlegi helyzetet fogalmazott Kazár Miki. Mi is támogattuk, hogy idén ne legyenek WRC-k a magyar bajnokságban, így ugyanis sokkal szorosabb és izgalmasabb versenyeket láthatnak majd a nézők. Nagyon bízom benne, hogy a legjobbak között mi is ott leszünk majd, bár nagyon sokat kell tanulnunk. Máshogy kell vezetni az R5-öst, mint a WRC -t. Az viszont tény, hogy az R4-es ellenfeleink előttünk járnak, hiszen nekik több éves tapasztalatuk van ezzel a technikával kapcsolatban, mi pedig most kezdjük el gyűjteni ezeket. A közönség viszont mindig az újdonságokra, az érdekességekre kíváncsi, reméljük így lesz ez most is és nagy lesz az autó iránti érdeklődés. Lehet, hogy nem lesz elég semmire, de az ellenkezője is elképzelhető. Aki ismer minket az tudja, hogy rajtunk semmi nem múlhat. Mindent elkövetünk azért, hogy a nevünkhöz méltó teljesítményt tegyünk le ismét az asztalra.

Kazár Miki úgy gondolja, hogy az S2000-es ellenfelekkel föl tudják majd venni a harcot, mert az R5-ös Ford Fiesta kanyarsebessége elvileg nagyobb. Az RRC-s kocsik azonban gyorsabbak, ám a technikai sportokban bármi előfordulhat. Szőke Tomi szerint egy új időszámítás kezdődik az életükben, ami egyaránt lehet sikerekben és kudarcokban gazdag....
Miki újra átélhette a bajnoki cím érzését, tavaly végre ez nekem is megadatott tekintett vissza az előző szezonra Szőke Tomi. Most viszont újra kell tanulni mindent. Új autó, új stílus, viszont a csapatunk továbbra is a régi. Ugyanazokkal az irányunkban elkötelezett gárdával dolgozunk, akik hozzásegítettek minket a tavalyi sikerhez. Mindenki lelkes, készül és izgatott a szezonnyitó előtt. Számomra az R5-össel kapcsolatban a biztosítékot Beppo Harrach jelenti, aki jól ismeri a magyar viszonyokat, pályákat, ő fog segíteni nekünk. Végig visszük ezt a projektet, mert hiszünk az irányban és hiszünk magunkban.

A Maximmun Racing Team kettőse szerint a WRC után meg kell szokni a kisebb végsebességet, az viszont egy óriási pozitívum, hogy egy vadonat új, nullkilométeres autóban, a legújabb fejlesztésű technikában ülhetnek. A tavalyi gumiszállítójuk is megmaradt: a párost minden futamon Pirelli abroncsok repítik majd a cél felé, amelyet az autogumiplaza biztosít a számukra.

Negyven lóerővel gyengébb az autó, kisebb a turbónyomás és más vezetési stílust igényel sorolta Kazár Miki. Van azonban számos tényező, ami az R5-ös mellett szól. Első érzésre egy R4-esnek felel meg, ám biztos, hogy a közeljövőben az ízlésünkre tudjuk majd formálni. Igyekszünk a lehető legtöbb tesztkilométert beletenni az autóba, mielőtt megkezdődik a 2014-es bajnokság. Összességében jó a kocsi, a rutinunk megvan, Tomi pedig nagyszerűen navigál. Ott szeretnénk lenni ismét az élmezőnyben, a technika adott, a többi rajtunk fog múlni.

forrás: www.miskolcrally.hu