Horváth Balázs: Jó volt Miskolcon, és nagyon szeretnék Bükfürdőn kocsizni

Nem volt egyszerű dolguk Horváth Balázséknak Miskolcon, de ami a legfontosabb, hogy remekül érezték magukat Borsodban. Hogy hogyan tovább? Arról a sárga BMW-s pilóta beszélt nekünk.

Racing.hu: Hogyan sikerült nektek a Miskolc Rallye? 

Horváth Balázs: Mi nagyon élveztük a miskolci évadnyitó futamot, attól függetlenül, hogy adódtak gondjaink. Így visszagondolva talán kicsit a vanilliás cola égő szaga zavart, amit végső elkeseredésünkben locsoltunk a problémás kuplungra hátha segít a csúszásán. Sejtettük ugyan, de ki is derült, hogy sajnos sokat nem ért ez a "gyógymód", de kieséses alapon így is sikerült jó helyen végezni, és értékes pontokat gyűjtöttünk a bajnokságban. 

Racing.hu: Hogyan készültetek föl az év első versenyére?

Horváth Balázs: Sajnos az én autómmal nem sikerült teljes egészében elkészülni a miskolci rajtra, ezért visszatértünk a régi paripánkhoz. Lényegében minden a régi: hátul hajt és manuális váltó van benne. A tréningezés igazából teljesen kimaradt. Vagyis talán annyit azért ide lehet sorolni, hogy télen néha feljártam Mátraházára lángosozni. Néha hó is volt... ;-)

Racing.hu: Hogy érzed magad a Rallye2-ben? 

Horváth Balázs: Mi mindíg örülünk ha biztonságos körülmények között autózhatunk, és ez itt, a Rallye2-ben maximálisan megadatik. Az viszont nem tetszik, hogy a huzavonával ketté szakították a BMW-sek mezőnyét Magyarországon. Mindettől függetlenül a Rallye2 mezőnye igen kemény, ügyes vetélytársakkal küzdünk meg a pontokért, tehát véleményem szerint megtiszteltetés bármikor az élen végezni. Ahogy belülről látom a közönség is egyre szuperebb. A Miskolc Rallye-n, például helyenként már VB-s volt a feeling, öröm volt a közönségnek autózni. Illetve kiemelném még ebből a szempontból Pécset és környékét, ahol kicsit nagyobb “toleranciát” érzek a rallye-val szemben, na és a szurkolók is igen aktívak.

Racing.hu: Mi a célod idén a Rallye2-ben 2014-ben? 

Horváth Balázs: Szeretnénk az évad minden versenyén rajthoz állni, és a lehető legfényesebb érmekkel a nyakunkban hazatérni. Idén murván is megpróbálunk autózni, és mint mondtam természetesen mindenhol a győzelem megszerzése lesz a célunk.

Racing.hu: Mi a véleményed az új Rallye2-es szabályokról, amik az év kezdete előtt léptek életbe?

Horváth Balázs: Nem tudom, még nem olvastam még őket. De mint láthattátok Miskolcon, nem befolyásoltak minket a versenyzésben. A gázt biztos nem fogom kevésbé nyomni tőlük... :-)


Racing.hu: Hol láthatunk legközelebb? Bükfürdőn ott lesztek e? 

Horváth Balázs: A hétvégén részt szeretnénk venni a Cered-Zagyvaróna megmérettetésen, ahol a jól ismert, méltán népszerű klasszikus és technikás ceredi gyorson kell majd helyt állnunk. Jelenleg úgy néz ki, hogy végre apu is el tud indulni, jó lenne már ha újra ő is ott tudna lenni a versenyen. És igen! Nagyon szeretnék Bükfürdőn kocsizni, tervbe van véve, hogy a május 9-11-ei hét végén a Vas megyei erdőkben csapatjuk a murvát. Gyerekkoromban Quadcross-oztam, tehát ismerem és nagyon szeretem a laza talajú versenyeket.

Racing.hu: Mit üzennél szurkolóknak és vetélytársaknak? 

Horváth Balázs: Ha valaki találkozik egy sárga BMW-vel az biztos nem én voltam tehát nem kell egyből a rendőrséget illetve a katonaságot hívni! :-)