Barumi jó hétvége

Fülig érő mosollyal tért haza a Veréb Zoltán, Papp Tamás páros az első közös nemzetközi historic versenyükről. A srácok az első perctől az utolsóig élvezték a cseh rendezőség és a rengeteg szurkoló szeretetét.A csütörtöki napon Szikszai Attila vezényletével Csehország irányába elindul a magyar konvoj, több hazai párossal a VII. Star Rally Historic versenyre. Az érkezés után rögtön felpörögtek az események, és a srácok a pályabejáráson találták magukat, és mindössze két lehetőségük volt arra, hogy felírják az amúgy ismeretlen, tempós és dobálós pályákat. A csütörtöki napot a városi gyorsaságival koronázták meg, amit már péntek hajnali fél egykor tudtak csak bejárni.

A pénteki nap ennél sokkal egyszerűbben folytatódott, a gépátvételen két perces ellenőrzés után már csak lélekben kellett a versenyre felkészülni. A nap hátralevő részére a rajtceremónia és a városi gyorsasági maradt, ami miden bizonnyal a hétvége fénypontja volt. „Szenzációs volt az első gyorsasági szakasz, nagy élmény volt rengeteg ember előtt versenyezni és érdekes volt látni, hogy akinek nem jutott állóhely, az a fákon kereste meg a páholyt” - mondta Papp Tamás, a navigátor.

A szombati nap az hozta, amit a srácok vártak, két tréningezésből kellett menjenek az amúgy is nagyon nehéz és ismeretlen pályákon. „Nagyon nehéz verseny volt, ismeretlen terepen, folyamatosan tempós, dobálós és technikás pályákon menni, de ennek ellenére nagyon élveztük minden másodpercét” - mondta Veréb Zoltán. Az élmények mellett jutott azért rossz is a srácok számára, történt ugyanis, hogy  az utolsó szakaszon a cél előtt három kilométerrel az egyik kanyarban beestek, és a futómű annyira megsérült, hogy fel kellett adják a versenyt.

„Itt szeretném megragadni az alkalmat, és elmondani, nagyon jó érzés volt látni azt a rengeteg magyar zászlót, ami nagy löketet adott nekünk” - zárta a beszélgetést Papp Tamás.