“Megteszünk mindent, hogy megvédhessük a tavaly megszerzett 2WD bajnoki címet.”

Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna (Honda Civic Type R3)

Szia Zoli. Gratulálunk, hiszen egy újabb nagyszerű eredményt sikerült elérnetek a hétvégén. Mesélj nekünk, milyen volt a verseny?

Sziasztok. A futam ahogyan számítottunk is rá nagyon kemény és nehéz volt, de ez így is van rendjén. Azt gondolom az ERC sorozatban nincsen könnyű verseny, nem véletlenül ezek a részei :) Ennek a futamnak a felülete, a változatossága a hőmérséklete a legdurvább, nagyon nehéz rajta hiba mentesen autózni. Láttuk, hogy ez sokaknak nem sikerült, többek között nekünk sem.

Első nap sikerült megborítani a Hondát. Hogy élted meg ezt?

Sajnos ez mindig benne van. Az hogy ez most történt és nem egy másik futamon csak a szerencse kérdése. Igaz nem siettünk, de új márkájú abroncsokkal mentünk és ez gondokat okozott az első pillanattól kezdve. Sajnos kényszer helyzetbe kerültünk a gumival, mert a szigeten nem volt minden ami kellett volna nekünk. de nem fogom csak a gumira, minden bizonnyal én is hibáztam, és talán az sem volt a legjobb hogy nagyon próbáltam figyelni a kocsi minden rezdülésére.

Mennyire vagy elégedett az eredménnyel?

Az eredménnyel messzemenőkig elégedett vagyok, hiszen pont ezért a 39 pontért, azaz a maximálisért mentünk oda. Az hogy ez milyen formán lett meg már egy másik téma, de azt gondolom minden problémát megért az öröm amikor az első nap végén láttuk hogy minden magyar csapat együtt dolgozik azért hogy folytatni tudjuk, és az amikor vasárnap a csapattal együtt örülhettünk a győzelemnek.

Milyen volt Ciprus és ott versenyezni?

Ciprus számomra kicsit kopár, de nagyon szeretik a rallyt az emberek, nagyon sok néző volt és semmihez nem hasonlítható felületen kell menned. Azt gondolom meghatározó élmény egy versenyzőnek.

Hogy teljesített a technika?

A kocsi amíg nem tettem részben tönkre hibátlan volt, az utolsó gyorsra ment el a szervónk, mert egy kő elszakította a csövét. De alapvetően a Honda bírta ezt az iszonyatos felületet.

Végül mi a következő futam ahol indultok?

A tervek szerint a következő verseny a svájci Valais rally lesz, de előtte persze még a fiúknak nagyon kell dolgozniuk hogy a kocsi készen legyen.

Újra vezetitek a bajnokságot, hogy látod az esélyeket?

Az esélyek jócskán megnőttek. Ez volt a tervünk is, így szerettünk volna odaállni az utolsó két futamhoz. Most azért kicsit az eséssel megkérdőjeleződött az indulásunk mindkét futamon, de 

Köszönöm és sok sikert.

Zsarnai Krisztián interjúját olvashattátok.