György Szilveszter beszámolója a hungaroringi Drift Pro döntőről

"Vasárnap véget ért az idei drift szezon. A záró eseménynek a Hungaroring biztosított helyszínt. Mondanom sem kell talán, hogy a Hungaroringen versenyezni mindig felemelő érzés." - György Szilveszter 

 - De mi is történt:
- A vasárnap reggeli időjárás azt mutatta, hogy nem lesz ez egy egyszerű verseny. A pálya felett felhők gyülekeztek, a levegő páratartalma nagyon magas volt, maga a pálya pedig teljesen vizes. Az edzés megkezdését követően, mindenki izgalommal várta, hogy megtehesse az első kört Kilinccsel Előre a HUNGARORINGEN. De talán az ismeretlen pályaviszonyoknak köszönhetően-vagy esetleg másnak-nem igazán adta ki mindenkinek a bírák által megálmodott vonalvezetés. 

- De az égieknek köszönhetően a felhők tova szálltak, a Nap megmutatta arcát, és a pálya hamar száradni kezdett. Viszont így, hogy a pálya fokozatosan felszáradt, a pilóták dolgát kissé megnehezítette, hiszen változtatni kellett a gumikon, és a guminyomásokon. 

Az autóról:

- A versenyautó a verseny során nagyon jól viselkedett, kisebb szervizmunkákon kívül semmi féle komolyabb  technikai probléma nem merült fel, az új váltó tökéletesen tette a dolgát, minden szépen összeállt! A csapat tagjai mellett Szilveszter is kivette a részét a kisebb munkákból:

- A kvalifikáció a lehető legjobban sikerült. Szilveszter elmondása szerint, az első kör után érezte, hogy elég jóra sikeredett, így a második pontozott kört úgy gondolta merészebben elvállalja, lesz ami lesz. Hát lett, méghozzá az 1. hely, amelyet 93 ponttal szerzett meg. A páros csaták első köréből egyenes ágon jutott tovább, ellenfele technikai okok miatt feladni kényszerült a küzdelmet. Majd következett a TOP8, ahol sikeres csatát vívva Szilveszter bejutott a legjobb 4 pilóta közzé. Nem volt kérdés, nincs mese, a cél a döntő és a végső győzelem! Így is alakult. A döntő csatában Szilveszter csapattársával Grózinger Zsoltival került szembe. Eljött az, amire oly sokan vártak egész évben, a HELL HÁZICSATA, a "testvér" párharc, 1 pálya-2 pilóta-4JZ!

- A döntő csatában-talán az izgalomnak, és a testükben szétáramló adrenalinnak köszönhetően-minkét pilóta hibázott, de Szilveszter hibája kisebb mértékű volt mint Zsoltié így az utolsó versenyt Szilveszter egész napos magabiztos vezetéssel megnyerte!

Szilveszter a versenyt követően mesélt a döntőről:
- Próbáltam Grózihoz minél közelebb kerülni, és látványosan autózni. Ez sikerült is, oly annyira, hogy olyan mértékben kerültem közel Zsolti autójának hátsó részéhez, hogy a fehér, tömény füsttől szinte semmit sem láttam. Grózi felvezetőként akkora szöget autózott, ami belülről nézve úgy látszott, hogy már-már vállalhatatlan, és úgy éreztem be fog forogni, de hihetetlen módon, összekaparta az autót, és haladtunk tovább szinte tökéletes szinkronmozgásban mindaddig, míg azt nem éreztem, hogy az autó hátsó kerekei, már a rázóköveken haladnak, majd a tükörbe pillantva láttam, hogy már a füvet szántjuk. Ebben a pillanatban Grózi kivette az autót a driftből, és egy nagy gázt adva távolodni kezdett annak érdekében, hogy az esetleges ütközést elkerülje. Én próbáltam a pálya végét driftelve teljesíteni, amely ezek szerint sikerült, hiszen az év utolsó versenyén 100%-os napot zárva megszereztük az 1. helyet. Csapattársamnak sikerült az idei évben megvédenie bajnoki címét, Én pedig a tavalyi bíráskodás után visszatérve, a bajnokságban 2. helyezést értem el. Grózinak ez úton is még egyszer gratulálok a bajnoki címvédéshez!

 

 1 csapat 2 bajnok!

- Egy szó mint 100 a verseny kiadta, a csapat munkája elnyerte végre méltó jutalmát, és meglett a kemény munka gyümölcse! 
Köszönjük a hétvégi bíztatást, szurkolást, a csapat tagjainak a munkát, támogatóinknak a támogatást! A versenyen készült videókat, hamarosan megtekinthetitek  facebook oldalunkon, vagy  youtube csatornánkon.

 A 2014.10.05-én a Hungaroringen lebonyolított döntőt követően a  2014.évi  MNASZ Országos Profi Drift Bajnokság végeredménye * :


  1. 2.    György Szilveszter 150p
    3.    Szabó Szilárd    88p
    4.    Temesvári Péter    74p (több másodi hely miatt)
    5.    Zentai Sándor    74p
    6.    Porkoláb Péter    68p
    7.    Dely Domonkos    64p
    8.    Szántó Nikolett    52p
    9.    Zentai Attila    50p
    10.    Kalbantner Géza    48p
    11.    Zalabai Zsolt    45p
    12.    Zángó Zoltán    32p
    13.    Szili Krisztián    18p
    14.    Smidéliusz Bálint 16p
    15.    Pelikán Gergő    15p

* az eredmény az MNASZ jóváhagyásával válik véglegessé.