Luigi, idei negyedik bajnoki címét zsebelte be!

Luigi 2014-ben négy bajnokságban nevezett, a magyar, cseh, és osztrák Rallycross bajnokságban, valamint a Közép-Európa Zóna Rallycross  Bajnokságban (CEZ).

Most hétvégén úgy érkezett Nyirádi dupla magyar bajnoki fordulóra, hogy a négyből három bajnoki címet már megszerzett. Egyedül a magyar bajnokság volt még nyitott, bár előnye ott olyan nagy volt, hogy jó eredmény esetén már szombaton bajnok lehetett Luigi.- A hétvége amolyan dupla szorzós hétvége volt, ugyanis mindkét nap különálló versenyt szerveztek - kezdi beszámolóját Luigi - Mindenképpen szerettem volna már szombaton behúzni a magyar bajnoki címet. Ez abban az esetben sikerülhetett, ha legalább 16 pontot összegyűjtök. Mivel szombaton úgymond csont nélkül sikerült rajt - cél győzelmet aratnom, már aznap ünnepelhettem a Rallycross szakág első osztályú Super1600 köbcentis Magyar Bajnoki címét. 

A kocsi tökéletesen működött,  a csapat nagyon jól felkészítette az autót, és kihasználva, hogy a Nyirádi pályát nagyon jól ismerem, olyan magabiztos előnnyel versenyezhettem egész hétvégén, hogy még csak megközelíteni sem tudtak a két versenyhétvége folyamán ellenfeleim.

- Az egyetlen tényező, ami kicsit zavarta a versenyzésemet - folytatja a 2014-ben négy bajnoki címet begyűjtő pilóta - hogy a múlt heti olaszországi Eb futam 28-30 fokos hőségéből Magyarországra hazaérve és találkozva a 12 fokkal, megfáztam és betegen kellett versenyeznem,  de ez sem szegte kedvünket.

Ezzel a sikeres versennyel a szezonnak vége. Készülhetünk a 2015-ös szezonra.

Köszönöm az egész éves munkáját a csapatomnak:
A cseh Blue Enginering-nek, egyesületemnek az OZS Racing Teamnek.

Szponzoraimnak: Oakley, GoPro, Focus Bicycles, Colombus Hajó, Mátyás Pince, Ripca Kft., Castrolmintabolt.hu, Gokartring, Siad Gumi Kft, Epres Trans Kft, Max-Immun Kft, Red Light Trans Kft, Pilcsik Trans Kft, Eurodesign Dekor Kft.

Valamint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség és az Offroad Szakágnak, ezen belül kiemelten Benyó Miklós és Budai Ferenc Uraknak!

Forrás: Luigi Motorsport