Herczigék a Mecsek Rallye ORB abszolút győztesei

Bár szombat reggel még csak a 3. helyről kezdte meg a felzárkózást, estére nemhogy lefaragta hátrányát, de csaknem másfél percnyi előnnyé kovácsolta, így 1:12.16.5 órás összidővel a Herczig Norbert, Bacigál Igor kettős (Skoda Fabia S2000) kapta a céldobogón a legnagyobb babérkoszorút és könyvelhette el a 48. ÚjHÁZ Centrum LétaKer Mecsek Rallye ORB kategóriájának abszolút győzelméért járó pontokat.

Mögöttük 1:24 perces hátránnyal a Kazár Miklós, Szőke Tamás (Ford Fiesta R5), majd további 5,3 másodperccel a Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer IX R4) kettős következett. A péntek este még vezető Ollé Sándor, Tóth Zsolt (Ford Fiesta S2000) duó egy jobb első defekt miatt az 5. helyre csúszott vissza. Legjobb pécsi versenyzőként - az abszolút 27., egyben a kategória 3. helyén - Németh Péter és Varga István (Citroen C2 R2 Max) ért célba.

A Széchenyi téri céldobogón így értékelte az elért eredményt az első öt helyezett ORB-s páros.

 Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000):

- A pénteki rajtunk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, miután hoztunk egy rossz döntést és a kezdésnél slick abroncsokat választottunk.  Nem sokkal ezután eleredt az eső, és megvallom, Árpádtetőnél régen, vagy talán még soha sem vártam ennyire, hogy kiérjek egy gyorsasági szakaszról, minden kanyarban számoltam vissza, hogy mikor lesz már vége... Szombat reggel aztán kitaláltunk és felépítettünk egy új taktikát, és ehhez tartva magunkat kis lépésekkel szép lassan megkezdtük a felzárkózást. Ehhez persze nyilván kellettek a riválisok hibái, defektjei is. A mai napot ennek tükrében már nagyon élveztem, az eredmény mellett azért is, mert nagyon sok néző állt kint a pályák mellett, így most biztosan a mi ajkunkon a legszélesebb a mosoly.

 Kazár Miklós, Szőke Tamás (Ford Fiesta R5):

- Bár a vége nem úgy alakult, ahogy terveztük, összességében nagyon jó versenyt hagyunk magunk mögött. Az autó végig jól viselkedett, jól választottunk gumikat, és a szervizcsapat is tökéletesen működött – de ez most így alakult. Nüanszok döntöttek a rossz időben is, és az utolsó előtti gyorsig partiban is voltunk, a pécsváradi szakasz szerintem ma alkalmatlan volt a versenyzésre.

Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer IX R4):

- A reptéri két gyors nekünk sikerült a legjobban, és talán emiatt is hittük azt, hogy jobban tudunk majd teljesíteni, de sajnos ebből a versenyből most ennyit tudtunk kihozni. Sok helyen voltak necces pillanataink, ennél most nem tudtunk gyorsabban menni. Izgulni nem izgultunk – válaszolta s céldobogó szpíkerének kérdésére -, főként Péter nem, azt hiszem neki a legváratlanabb pillanatokban sem ment őúgy hatvan fölé a pulzusa…

 

 Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza):

- Élveztük a versenyzést, örülök, hogy az utolsó pillanatban végül Svájc helyett a Mecseki dombokat választottuk. A pécsváradi gyors az egyik kedvencem, azon minden rajta van, ami csak egy ralipálya kelléke lehet, nem véletlen, hogy ott jól is teljesítettünk. Voltak persze gondjaink, a korméányszervóbóül folyt az olaj, de sikerült megjavítanunk. Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel.

 Ollé Sándor, Tóth Zsolt (Ford Fiesta S2000): 

- Tegnap este még vezettem, a mai kalandos napon is jókat küzdöttünk Mikivel és Norbival, aztán az egyik kanyarban hibáztam, kaptunk egy jobb első defektet, ami meg is pecsételte a sorsunkat. Megpróbáltam ugyan visszazárkózni, de nem tudtam ennél többet faragni az időből. Mégis örülök, küzdelmes, jó verseny volt.

 

 Németh (16V) Péter, Varga István (Citroen C2 R2 Max):

- Változatos, érdekes volt a verseny, tele fiatalokkal, akiktől nem tudtuk, mire számítsunk. Jól mentünk, rendre kategória 2-3. helyeket autóztunk, nekem Pécsvárad tetszett most is a legjobban, ahol már 1990-ben is mentem, de hadd büszkélkedjek vele, hogy összességében az idei a 30. Mecsek Rallye-m. Az autó hibátlan, a csapat szenzációs volt, mindenben kiszolgáltak bennünket, csak a vezetésre kellett figyelnem. Nagyon örülök ennek a 3. helynek, komolyan, uhúgyanannyira, mintha az abszolút 3. helyén állnánk... Most már évek óta a Mecsek az egyetlen ORB-verseny, ahol rajthoz tudunk állni, és mindig itt vagyunk a kategória élmezőnyében, ennél többet nem is akarhatok.

 

Forrás: mecsekrallye.hu