Mecsek, de talán mégsem szezonzáró

Az elmaradt budapesti futam okán a tervezetthez képest egy viadallal és egy pontszerzési lehetőséggel kevesebb van a Pro Race Sport egységeinek háta mögött a Mecsek környéki pályákhoz közeledve. Jelen állás szerint folyamatban van a bajnokságot kiegészítő verseny szervezése. A csapat az adottságokat elfogadva a soron következő, pécsi futamra koncentrál.

Az idei évben már megszokott formációkban állnak a rajtdobogóhoz: Spitzmüller Csaba Laczkó Lászlóval és az Evo X-essel, míg Nagy Mátyás Nagy Tamással és az Evo IX-essel száll ringbe a bajnoki pontokért vívott ádáz küzdelembe.

 

 Spitzmüller Csaba:

„A kassai futam után bíztam benne, hogy a hátralévő futamokon szorgos pontgyűjtéssel feljebb kapaszkodhatunk a tabellán. Az elmaradó futam és a folyamatosan változó, képlékeny bajnokság nehéz helyzetet teremt számunkra és mindannyiunk számára egyaránt. Tisztán versenyzői szemmel nézve érdekes lehet egy friss, a többség számára még ismeretlen pályákon zajló futam, ahol a megmérettetés igazi rallye élményt ad. Tegyük ezt most félre, koncentráljunk a következő hétvégére és a Mecsek őszi színekbe öltöztetett pályáira.

A versenykiírás alapján elmondhatom, lesz némi vérfrissítés a pályák terén, de nagyrészük az igazi klasszikusokból került az étlapunkra. Lázasan készülünk, szeretnénk kihozni magunkból a maximumot. A szép őszi időtől azt reméljük, szelíden tekint majd a mezőnyre és nem szól bele a küzdelembe. Egyelőre korai azt latolgatni, hova érhetünk be. Az elmúlt versenyeken láthattuk, hogy szoros a mezőny és pillanatok alatt teljesen átalakulhat a sorrend. A céldobogón átgurulva szeretnénk elégedetten távozni és előrébb lépni a bajnoki tabellán. A versenyre kilátogató szurkolóinkat és a sportág szerelmeseit a munkanapok miatt kárpótolhatja a Historic EB által népesebb mezőny és az idei évben már többször tapasztalt tizedmásodpercekért folytatott kemény csata.”

 

 Nagy Mátyás:

„Az utolsó két versenyünk igazán pechesre sikeredett, bár nem vagyunk babonásak, de ezek után nem szeretném feleslegesen szaporítani a szavakat az elvárásainkról és reményeinkről. A felkészülés után továbbra is erős bennünk az akarat. Versenyezni szeretnénk, küzdeni a másodpercekért és harcolni a pontokért. A pályán majd minden kiderül!”

 

 Együttműködő partnereinknek köszönjük a bizalmat!