Német Lackót faggattuk a sikeres pécsi verseny után.

Vannak álmaink de ezek megvalósításának érdekében még sokat kell tenni.

Mikor kezdtél el versenyezni,kivel és mivel?
-2000 ben kezdődött a rally pályafutásom egy barátommal /Szabó Richárddal/ sikerült két sprint versenyen rajthoz állni , Miskolc környékén egy 2105 –ös Ladával. Az egyik versenyen kiestünk de a másikon a dobogó legfelső fokán végeztünk. 

Hátsókerék majd az idei évtől elsőkerék . Melyik a szíved csücske?
-Almát a körtével ne próbáljuk meg összehasonlítani, hisz mindkettőnek más az íze. Mindkét hajtás jó valamiért. Talán a hátsókerekessel látványosabban lehet menni de ez a fronthajtás pillanatnyilag jobban tetszik mert a gyorsabb közlekedés jobban motivál minket ! Több lehetőséget látok az elölhajtós versenyautóban mert a gyorsabb menés miatt abszolútban is és kategóriában is előrébb lehet vele végezni. Ez egy új történet nekünk.

Miért pont egy R2-es autó?
-Előtérbe helyeztük a lehetőségét annak ,hogy mi történik ha… !? Ezt az autót külföldről hozzák ahol létezik a versenycasco. Ez nekünk nagyon fontos mert mi van ha valami történik a versenyen. Ezek az autók már űrtechnikák és az áruk is roppant borsos ,főleg ha baj van. És úgy gondolom az autózás is megadja azt az élményt amire mi vágyunk.

Neked mindegy hogy elől vagy hátul hajt ,hiszen a Ladával is gyorsan mentetek de mesélj nekünk kérlek a két típusról amit az idei esztendőben lehetőséged volt kipróbálni.
-Miskolc C2, Kassa C2, Pécs Peugeot 208. Egy kiváló csapat biztosítja számunkra a versenyautókat akik több ilyen típussal rendelkeznek. Az autók a Szlovén Oktan Sport-tól jönnek és a kiszolgálással is teljes mértékben meg vagyunk elégedve. A Citroennek nagyon ideges volt a hátulja ami a Peugeotra nem volt jellemző talán a hosszabb tengelytávja miatt jobb a kanyarsebessége is. Az én stílusomhoz közelebb áll a kis oroszlán a stabilitása a jobb kanyarsebessége miatt ami főleg a nyújtott kanyarokban mutatkozott meg. Mindháromszor tökéletes autót kaptunk de a beállításokon még van mit csiszolnunk mivel túl sok tapasztalattal nem rendelkezünk ezen R2-es autókkal kapcsolatban. Kiváló jól versenyezhető autókról beszélünk amiknek csak előnyük van !

Ez a 6. kategória kielégít titeket vagy lesz-e lehetőségetek a tipusváltásra ,esetleg egy összkerekesre?!
-Annak is örülni fogunk ha a jövő évet a Peugeot 208-al végig tudjuk versenyezni. Vannak álmaink de ezek megvalósításának érdekében még sokat kell tenni. Ebben az autóban is rengeteg lehetőség rejlik és egy álom vált valóra azzal hogy mi ezzel a típussal tudtunk menni.

Mesélj a Mecsek rallytokról !
-Felemásan kezdődött a versenyünk. Ha rajtam múlt volna akkor a repteret kihagytuk volna az életünkből. Soha nem voltam egy szlalomversenyző, de ez volt a feladat hát teljesítettük. Főleg nem ilyen kezdést gondoltam egy ismeretlen autóval, hogy sötétben vizen menjek vele. De ezt is abszolváltuk. Közepes tempóban teljesítettük az első versenynapot. Másnap az időjárás is a kegyeibe fogadott mindenkit és előkerültek a száraz gumik. Kockázatmentesen saját tempónkat autózva sikerült növelni az előnyünket és egy biztonságos versenyzéssel megnyertük a 6. kategóriát. Zobákon volt kalandunk is ahol 2x forogtunk meg és benthagytunk 1 percet de az előnyünk így is elégnek bizonyult. Ezzel az autóval lehetett volna gyorsabban is menni de boldogok vagyunk ,hogy sikeresen célbaértünk.

A rallysport helyzetéről is mondj kérlek pár szót ! Itthon vagy külföldön tervezed a jövőt ?
-Elszomorító a honi rallysport körüli bizonytalanság ! Elszomorító az MNASZ-en belüli belviszály. Nem a rallysport jövőjét erősítik ezek a vitás helyzetek. Szeretünk itthon versenyezni de kacsingatunk külföldi irányba, ERC vagy Mitropa kupa fele is. Szeretnénk magunkat felmérni új idegen pályákon is. Illetve nekünk versenyzőknek az is nagyon fontos ! lenne ! hogy a mi érdekeinket is figyeljék egy-egy versenyen ne pedig csak a felsővezetés döntsön a versenyzői problémákról ami külföldön nem jellemző. Ott versenyzőközpontú a szövetség és a verseny rendezés is ! De egy szó mint száz ha jó versenyek lesznek a jövő évben akkor mindenképpen itthon fogunk versenyezni hiszen MAGYAROK vagyunk ! Sok sikert a szövetségnek !

Mi is sok sikert kívánunk nektek akárhol is fognak nektek visszaszámolni !