“Szeretünk itt versenyezni, jó kis bajnokság ez, és a kategóriánk is népes.”

Rallye Tatry 2014

Tábori Ákos – Kürti Tamás 

Sikerült megmászni a Tátrát? :-)

Úgy érzem sikerült, bár nem a legmagasabb csúcsra jutottunk.

Sima, vagy rögös út vezetett az abszolút 12.helyhez?

Elég nehezek voltak a körülmények, amit az időjárás okozott. A péntek esti szakaszra a hőmérséklet fagypont alá esett. A hó is szállingózott, de szerencsére időben befejezte. Másnap, az első körben szinte tej ködben kellett autóznunk, ami nagyon nehéz volt számunkra, teljesen új szakaszokon. A második gyorson az autó nem tudta leforogni magát, így lassan átgurultunk. Volt már tapasztalatunk, hogy mi okozhatta a hibát, így a szervizben ezt gyorsan orvosolták a srácok.



A kategória harmadik hellyel elégedettek vagytok? 

Igen, hiszen dobogóra állhattunk újra.

Összegeznéd nekünk a 2014-es évadotokat?

Eseménydús szezonon vagyunk túl. Az évad első felében még vezettük a bajnokságot, de sajnos a lengyel futamon egy súlyos hibám miatt visszaestünk a 3. helyre. Kassán fékproblémával küzdöttünk, így nem tudtunk közeledni az elejéhez. Az év végén a kategória 3. helyét sikerült megszereznünk. Az látszott, már a szezon elején is, hogy a Peugeot-okkal nehéz lesz tartani a lépést, ez az utolsó meccsekre még jobban kirajzolódott. A futamokon rendre 7 r2-es autó csatázott, így nem tartom rossz eredménynek a 3. helyünket.

Az év elején még több Magyar páros is indult a szlovák bajnokságban, a végére viszont már csak ti maradtatok. Mennyivel másabb a szomszédoknál a bajnoki küzdelem mint nálunk?

Igen korábban többen voltunk, akik a szlovák bajnokságban indultunk, de az év közepétől már csak mi álltunk rajthoz a MSR futamain. Szeretünk itt versenyezni, jó kis bajnokság ez, és a kategóriánk is népes. Jó kis csaták szoktak kialakulni, de ennek ellenére a hangulat is mindig jó a versenyzőtársak között.



Jövőre is a “szomszédoknál” próbálkoztok, vagy ez még korai kérdés?

Azon dolgozunk, hogy jövőre is részt vehessünk a szlovák bajnokság futamain. Bízom benne, hogy ez sikerül és újra küzdhetünk majd a dobogóért.

A mostani technika elég lehet a jövőben is?

Az autónkra nem lehet panasz, jó kis autó ez. Nyilván egy újabb technika mindig fejlettebb és gyorsabb, de ütőképesnek tartom a C2-t.

Idén látunk még benneteket versenyezni?

Nincs konkrét verseny kiszemelve, de bízom benne, hogy tudunk még valahol egy jó ízűt autózni!



Köszönjük együttműködő Partnereinknek és a RallyFeelingnek is! :-)

Steel-Land 2000 Kft, Alfa-Ker Gépjárműkereskedelem, Kristály Kft,  Miskolc Autóház, Supersprint Kft, Hyster Kőrös Spedit, Csősz Trans Kft,  Mirafresh Takarítószolgálat, Jet Transport Kft,  Szita és társa Kft, Dr. Kovács Bt, Difok Bt,  Wolfmann& Sohn Kft, Master Pharma Kft, Sport Bau Trade Kft, Fe-Voda Kft, Solar-Energy Projekte KFT, Diamit cégcsoport, Diamit-Ker Kft, Dmt-Bau, Dmt-Gátépítő, Gátépítő kft.