SRTH mérleg = 3 igen - 3 nem

A SKODA Rallye Team Hungaria csapata számára 2014. évi Magyar Országos Rallye Bajnokság záró futama nem várt fordulattal zárult.

A rallye sport, technikai sport! – mondjuk mindannyian, hiszen tudjuk, hiába tesz meg mindent a versenyautóban ülő két ember, illetve a háttérben az egész szervizcsapat, ha a technika kis ördöge „Megállj-t!” parancsol.

Így történt ez ezen a hétvégén a SKODA Rally Team Hungaria csapatával is.

A Herczig – Bacigál páros a 3. gyorsasági szakaszon átvette a vezetést és 18,4 másodperces előnnyel magabiztosan vágtak neki a 4. gyorsasági szakasznak.

Itt azonban az 5. km-nél egy egyenes szakaszon egészen egyszerűen megállt a SKODA motorja?!

A fiúk hiába néztek egymásra értetlenül és keresték a hibát, nem tudták megfejteni, mi történt. A versenyautó vadonatúj motorja egészen egyszerűen feladta a versenyt.

Nem volt, mit tenniük, félretolták a versenyautót és feladták a versenyt.

Utólag kiderült egy szelep tört el a motorban.

Az SRTH csapatának a 2014. évadban nyújtott eredményeit tekintve nem kell sokat számolgatnunk. A képlet nagyon egyszerű: az egyes futamokon elérhető pontszámaik egy kis sarkítással vagy maximálisak, vagy minimálisak voltak. A mérlegre tett eredmények sajnos teljes harmóniában állnak egymással, hiszen az évad 6 ORB futamából 3 alkalommal abszolút győzelmet arattak és a csapat felállhatott a dobogó legtetejére, 3 alaklommal viszont technikai problémával küzdöttek, ezért 2 versenyt kénytelenek voltak feladni.

Az év végi abszolút pontértékelésben a Waldviertel Rallye után nem változott a Herczig Norbert – Bacigál Igor páros eredménye A SKODA Rally Team Hungaria csapata tehát a 2014. évi Magyar Országos Rallye Bajnokság ezüst érmese, azaz év végi abszolút értékelés II. helyezettjei.

Minden sportrajongó nevében gratulálunk nekik a 2014. évadban nyújtott kimagasló teljesítményükhöz, hiszen a számok magukért beszélnek! Egyértelműen kijelenthetjük: amikor nem volt technikai problémájuk, verhetetlenek voltak!

Szép volt Fiúk!