Kovács Sanyi: Élvezettel autóztam 2014-ben

Évértékelés:

Versenyző: Kovács Sanyi
Csapat: Mogul Racing Team
Szerelők: Nivó Motorsport
Versenyautók: Opel Astra – Opel Tigra
Versenyhelyszínek: Pannóniaring, Kakucsring, Kiskunlacháza.

Egy igen tartalmas autósportos évet tudsz magad mögött a Mogul Csapat tagjaként.

- Igen, ez így igaz.Mesélnél az első méterekről, hogy hol és mivel is tetted meg? Illetve miként is kerültél a Mogul Csapathoz?

-  A 2014-es év júliusában a Kiskunlacházi FRT Rallye Kupasorozatban kezdődött az autóversenyzői karrierem, amikor bekerültem a Mogul Csapathoz Pilótaként.
Ez volt az első bemutatkozásom is, és egyben az első éles versenyem is, egy Kupás Opel Astra volánja mögött. Magamhoz képest jól vettem az akadályokat és teljesítettem a pályán. Minden körömben egyre jobb időket autóztam. A nap végén a Csapat Főnökömmel kiértékeltük a teljesítményemet és az volt a véleménye, hogy megvan a tehetségem a versenyzéshez, csak sok-sok tapasztalatra, tudásra és kilométerekre van szükségem a fejlődéshez, verseny körülmények között. Ezen a napon valóra vált életem legnagyobb álma.

Minden versenyemen élvezetből autózok. 

Három versenypályán is csiszolhattad a tudásod abban a tudatban, hogy célod, Gyorsasági autóversenyzővé válni. Mely pályákon csapattál és kik is segítették a fejlődésedet?

- A 2014-es év júliusától megindult a Pilóta pályafutásom.  A következő hónapokban az FRT- Kupasorozatban indultam az Astra és az Opel Tigra volánja mögött. Október közepén két napos teszten voltunk az Opel Astra-val a Pannóniaringen, ahol sikerült esőben és száraz pályán is tesztelnem, összesen közel 700 verseny kilométert tettem meg. Novemberben és decemberben az FRT-n kívül a Kakucsring Kupán vettem részt az Astrával, ahol szintén jó eredményeket értem el és sikeresen megküzdöttem a különböző időjárási körülményekkel a pályán. Miként is értékeled a 2014-es versenyévedet?

- Összegezve a 6 hónapot, amit különböző versenypályákon, más-más időjárási körülmények között és két különböző típusú, lóerejű, de mégis hasonló felépítésű autókkal tettem meg, kiválóan sikerült az idei évem. Az első versenyemtől kezdve minden alkalommal látványosan fejlődtem, gyűjtöttem a kilométereket és a tapasztalatokat is. A dicséretek sem maradtak el a napok végén.

A Csapatom év végi értékelésén, felállhattam a dobogó második fokára, egy fényesen csillogó Serleg és a Csapat Főnöki dicséret keretein belül, ami nagy örömmel töltött el, mert éreztem, hogy a sok munkánk és a kitartásunk gyümölcse kezd beérni nálam.

Ha megtehetnéd, mi az, amit másképp csinálnál, ha újra kezdhetnéd az évet?

- Ez egy nagyon jó kérdés!

Természetesen bennem is felmerült a kérdés, hogy mit vagy miket csináltam volna másképpen a 2014-es évemben. Ha lehetőségem lett volna, az FRT- Kupasorozatba már az idény legelejétől versenyeztem volna, ezáltal még több tapasztalatokat és tudást szerezve. Ezen kívül még több más típusú versenyen indultam volna és többet teszteltem volna a nagy gyorsasági pályákon is. 

A 2015-ös terveidről mondanál egy pár szót?

- 2015-ben szeretném tovább folytatni a felkészülésemet a Gyorsasági szakág felé FEKETE LÁSZLÓVAL, a MOGUL CSAPATTAL és a NIVO Motorsport-tal. 

Szeretnék részt venni a következő idényben is az FRT- Kupasorozatban, ezen kívül olyan versenyeken és teszteken, amik számomra építő jellegűek, még több tapasztalatokat és tudást tudok megszerezni általuk.

A Csapat Főnököm tehetségesnek tart és azt szeretné, ha a jövőben Sikeres Gyorsasági Pilóta válna belőlem és ennek érdekében mindent megteszünk.

Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen Csapat részese lehetek, ahol a Csapat Főnököm a legapróbb részletekig belemenve segíti a tanácsaival a felkészülésemet, a Szerelőim által az autók mindig időben ott vannak a pályákon, műszakilag átvizsgálva, felkészítve a versenyekre, a versenyek és a tesztek alkalmával mindenki a maximumot hozza ki magából. A csapattársaimmal is kiváló az összhang. 

Nagyon köszönöm a Szüleimnek, hogy támogatnak a céljaim elérésében!
Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.

Köszönet illeti meg Hajósi Hajóka Miklóst és Farkas Zoltánt a sok-sok fotókért, videókért, média háttereimért.  

Köszönöm az Interjút!

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu