Volentér Balázs: Irány a Formula Renault bajnokság

Nagy mérföldkőhöz érkezik életed április 25-26-án a Hungaroringen tartandó Autós Gyorsasági futamon.

A  WNS - Mogul Racing TEAM - Nivo Motorsport együttműködése alatt állsz rajthoz egy Formula Renault 2.0 versenyautóval.Mesélnél a portálolvasóknak arról, hogy miként is készülsz fel erre a versenyre, illetve volt-e lehetőséged korábban menni ilyennel?

- Ami a fizikai felkészülést illeti, az hasonló volt a gokarthoz képest. Ezen kívül múlt pénteken már volt egy tesztnap a Hungaroringen, ahol megpróbáltam minél több kört menni az autóval. A teszt során volt az autón kamera, így a felvételeket később kielemeztük, hogy ezzel is tovább gyorsuljak.
A kérdés második felére válaszolva, tavaly októberben volt már lehetőségem arra, hogy kipróbálhassam a 2000-es Formula Renault.

Hogy tervezed a 2015-ös évet?

- A magyar Formula Renault bajnokság mellett, még a KZ2-es (váltós gokart) Magyar, valamint a KZ2-es Közép-Kelet-Európa Bajnokságban állok rajthoz.
Ezen kívül tervbe van még véve 1-2 dolog, de erről egyelőre nem szeretnék nyilatkozni.

Miért is a Formula Renault bajnokság?

- A gokart után mindenképp forma autóval szeretném folytatni a pályafutásomat, mivel ez áll hozzám a legközelebb. Kezdésként viszont nem szerettem volna egy nagyon erős autóban és bajnokságban kezdeni, mivel ez könnyen elsülhet visszafelé is. Ezért döntöttem amellett, hogy az idei évben a magyar Forma Renault bajnokságban indulok.

Milyen céllal is indulsz most a Hungaroringen?

- Nincsenek komolyabb elvárásaim így az első verseny előtt. Szeretném a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtani, és minél több időt az autóban, valamint a pályán tölteni, hogy gyűjthessem a kilométereket és a tapasztalatot. De természetesen, ha úgy látom, hogy elérhető közelségbe kerül a dobogó, nem fogok rá nemet mondani.

Támogatóim segítségét köszönöm:
OXXO Energy Drink; P1cam; SIMHOUSE Szimulátortechnikai Kft.; Gokartring;

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu