Juhász Csaba: Nem feltartott kézzel indulunk!

Interjú Juhász Csaba rallyversenyzővel.

A Mitropa Rally Cup következő futama a Saturnus Rally lesz, Velenje központtal.Két nap alatt egy Superspecial és tizenöt gyors hat különböző szakaszon, vár rád és navigátor testvéredre, Zsoltira. Pénteken ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik meg a küzdelem a sporttársak és az idő ellen ahol egy Honda Civic FD2-vel álltok rajthoz.

A Miskolc Rally mennyire volt elég felkészülni erre a versenyre?
- Nagyon jó verseny volt a Miskolc Rally, de a pályák egyáltalán nem hasonlítanak a szlovén gyorsaságikhoz.

A Mitropa Rally Cup versenyein általában két pályabejárásból kell felírni a pályát. Mennyire lesz ez most elég? Vagy nektek ez már fejben van?
- A verseny előtt volt egy rövid teszt, egy hasonló szakaszon, de akkor esett az eső. Ezért ez nem volt teljes értékű, de jól éreztem magam a kocsiban, jól viselkedett.

Egy nézőkkel bőven ellátott Superspecial vár rátok Velenjében. Az itt elért idő is beleszámít a verseny értékelésébe, vagy itt autózhattok a nézőknek is?
- Beleszámít a verseny értékelésébe, ezért megpróbálunk majd gyorsan menni, de ezzel a hosszú kocsival úgyis csak kézifékkel lehet a visszafordítókban elfordulni.

Eddigi tapasztalataim szerint, általában esős verseny szokott lenni a Saturnus Rallye. Itt mindig remekeltél, most is így lesz?
- Remélem én is, hogy megérkezik az eső, már csak azért is, mert esőben teszteltünk. Sajnos nem sok esély van rá, mert napos időt jósolnak az időjósok.

A 16-os Zavodnja gyors este nyolc óra kezdettel rajtol. Mennyire szereted az éjszakai rallyversenyt?
- Én nagyon szeretem az éjszakai szakaszokat. Ha az eső is megérkezik, akkor ez nagyon nehéz lesz, mert azon a szakaszon még egy kis murvás rész is nehezíti a versenyzők dolgát. Igazi rallis kihívás lenne.

Összegezve, egy igen kemény verseny vár rátok, az autó is új számotokra. A tisztes helytállás a cél, vagy azért oda - oda léptek a gáznak is?
- Az öt féle gyorsaságiból, csak kettőn mentünk régebben. Három teljesen új számunkra. Két felírásból nem tudjuk felvenni a versenyt azokkal, akik évek óta itt mennek. De nem feltartott kézzel indulunk, megteszünk mindent, ha az időjárás is besegít, akkor lehet esélyünk egy jó eredményre.

Köszönjük Partnereink segítségét!
www.infovaros.hu,  Tiszaújváros Transz. Phobex Kft. Mfactory. Spoonsports. Mugen - Power. Bio Balls Hungary Kft. Dynea Kft. Mahiti Kft. DDZ MED Kft. Komplex - D, ML-Log Kft. POP Kft. Eastjob. Mihidra Kft. Pikktel Kft. Zsoma-Ker Kft. Öko Transz. Kartel 97Bt. Bezama Kft. Adó-Dó Plusz Kft., Product T-Pride Kft., R-Pex2000 Kft.,  H.B c.e. Mérnöki Szolgáltató Építő és Kereskedelmi Kft. aquageneral.hu. Kelet-Atlasz Kompresszor Kft. Baromfiudvar 2002 Kft. Castrol. Unilub Kft. Assist-Trend Észak Kft. BB-Logistic.eu. Távit Kft. Autó M3 Szerviz és Diagnosztika. D.D-Z.- MED Kft. Szamsped Transz Kft. Best Tyre Kft. Technor 93 Kft., Vivifer.hu, Olvisz 98 Kft., Termix Bt, Magyar Ipar Kft., Dr. Lan Kft., Hernád Fólia Kft., Bója Teherfuvarozás, Flotál Kft, www.flotal.eu/kapcsolat, DruszAgro, Hunola Kft., TT Sped kft. DSG Tervezőiroda Kft, Natrur Gold Farms Kft., Bio Balls Kft., NBBH s.r.o, BB-Logistic Kft. Alföld Európa, H-Euro Consult Bau Kft., Baromfi Trans 2008 Kft., Vargatrade-Ferr Kft., Lanexpert Kft., Inter-Agrowashker Kft., Dentmark Kft., Glasstone Transz Kft., Total Wagon Management Kft., Akku-System Bt, Dexter Transz Kft., NGK Spark Plugs, Black Point Kft, Viveszt-Med Bt, Juhász-Média Kft., Crash-Men team Kft., Magyar Mélyépítő Kft.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu