Gyarmati Ariel és a Fehérvár rallye

Gyarmati Ariel: Kétszer már győztünk, Fehérváron sem szeretnénk alább adniKét idei nyert futammal a háta mögött Gyarmati Ariel nem jött el a szombathelyi versenyre, de az Iseum Rallye-tól függetlenül továbbra is 8 pont az előnye a P14-es géposztályban az üldözők előtt. A siófoki autóversenyző Székesfehérváron újra győzni szeretne, már csak a Mitsubishi Lancer EVO 6 futóművén kell egy kicsit dolgozni és máris teljes erőbedobással küzdhetnek a P14 maximális pontszámáért. Gyarmati Ariellel beszélgettünk.

Racing.hu: Vezető helyen álltatok a szombathelyi verseny előtt, de mégsem indultatok ott el. Miért nem jöttetek az Iseum Rallye-ra?

Gyarmati Ariel: A szombathelyi egy murvás verseny volt és a murvás versenyeket az idén mi jó eséllyel kihagyjuk, ezért nem utaztunk el a legutóbbi megmérettetésre. Az első két futamot, Egerben és Miskolcon sikerült megnyernünk a versenyt, ez adott is nekünk némi lélektani illetve pontbéli előnyt és a bajnokság még mindig úgy áll, hogy az Iseum Rallye után és nélküle is az élen állunk, tehát ezek miatt maradtunk távol a futamtól.

Racing.hu: Ennek a logikának a mentén akkor Veszprémben sem láthatunk titeket.

Gyarmati Ariel: Az alapkoncepció, hogy minden futamon jó lenne, ha ott tudnánk lenni. A Mecsek Rallye-n és a Baranya Kupán nagyon szeretnénk szeretnénk rajthoz állni, a Kassa Rallye még kérdőjeles, a bajnokság állásának függvényében majd eldöntjük, hogy mennyire fontos, hogy elmenjünk oda. A Veszprém Rallye is hasonló cipőben jár nálunk: ha a pontok miatt nagyon kell, akkor elindulunk, de ha nem lesz égetően szükséges, akkor megeshet, hogy elmarad a veszprémi szereplésünk. Székesfehérvár után okosabbak leszünk.


Racing.hu: Székesfehérvár Rallye, aszfalt és ti újra a nevezők között vagytok. Hogy sikerült a felkészülésetek?

Gyarmati Ariel: Igen, ott leszünk és elmondhatom, hogy elég jól sikerült a felkészülésünk. Az autónk alaposan át lett nézve, megkapta az általános felkészítést, a revíziókat elvégeztük. Szerencsére a miskolci futamon nem csaptuk oda, nem keletkezett semmilyen kár vagy sérülés az autóban, tehát most csak egy egyszerű, de alapos felkészítést kellett eszközölnünk rajta.

Racing.hu: Lesz e lehetőségetek egy kicsit próbálgatni, tesztelni a futam előtt az autót, vagy az első gyorson, ugrotok bele a mély vízbe?

Gyarmati Ariel: Igen, ma – pénteken- fogunk egy kicsit menni az autóval, a futóművön szeretnénk állítani, hangolni. Úgy érzem, hogy nagyon sok lehetőség van még benne, véleményem szerint rengeteget tudnánk tovább gyorsulni akkor, ha futóművet sikerülne rendesen beállítani. De erre sok-sok időt lehetne és kéne még áldozni.

Racing.hu: A székesfehérvári pályákat mennyire ismered, szereted e őket?

Gyarmati Ariel: Igen, ismerősek, tavaly már mentem rajtuk. A leginkább a Kőhányás a kedvemre való, az egy igazi remek rallye pálya, de a másik két szakaszt is kedveljük, de az igazi kedvenc mégis a Kőhányás.Racing.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a verseny végén?

Gyarmati Ariel: Az első két futamunkból kiindulva, – amiket sikerült az első helyen befejeznünk- úgy gondolom, hogy Székesfehérvárra is elindulhatunk egy hasonlóan szép győzelmi szándékkal, nyerni szeretnénk. Meg is fogunk tenni mindent érte, remélem a szerencse is mellénk áll és technikai gondok nélkül érhetünk el a székesfehérvári célba.

forrás: www.rallye2.hu