Egy régi kedves ismerős!

Egy hosszú, átfogó teszttel készült az országos bajnokság hatodik futamára a Kassa Rally-ra a Spitzmüller Csaba - Bazsó Attila kettős. A Full-Gas Motorsport Egyesület pilótája a verseny előtt beszélt a csapatáról, az esélyeikről és egy olyan gyorsasági szakaszról, ami mérföldkő volt a pályafutásában.


Spitzmüller Csaba:

Az aszfaltos futamok közül nem az egyik legnehezebb, hanem a legnehezebb a Kassa Rally! Nem ismerjük annyira az ottani a pályákat, mint a magyar szakaszokat, viszont én nagyon kedvelem a szlovákiai gyorsokat. Nehéz, de nagyon ritmusos, gyors pályák szerepelnek a Kassa Rally programjában. Egy részét jól ismerjük és örömmel konstatáltam, hogy egy régi kedves ismerősöm, a Lubovec is szerepel az útvonallapon. Még 2005-ben, mikor egy Toyota Corollával mentem, pont ezen a pályán gyűjtöttem be az első WRC-s szakaszgyőzelmemet! Rendkívül gyors, veszélyes szakasz, úgyhogy örülök, hogy visszakerült a repertoárba!

Nehéz verseny lesz, és az a legnagyobb pozitívum a részünkről, hogy Attilával nagyon jó a kapcsolatunk, nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Most már tényleg elhiszem azt, amit olvas és ez a legfontosabb. Ő egy elsőéves navigátor, tehát rengeteg tanulnivalója van, és sokat is tanul, jól veszi az akadályokat. A csapat is összeállt, nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Úgy gondolom, hogy a rallye egy olyan csapatsport, amiről kevesen tudják, hogy igazi „csapatjáték”. Amikor jó a közeg, jó a kohézió a gárdán belül, egy a cél és mindenki akarja a sikert, akkor az előbb-utóbb összejön! Csak ki kell tartani és abszolút alázattal kell ezt az egészet kezelni és csinálni. Mindig volt valami bosszantó problémánk, ami letaszított minket a dobogóról, de úgy gondolom, hogy egyszer csak kijön nekünk is a lépés és valóban meg tudjuk mutatni azt, hogy mire vagyunk képesek. Az utolsó aszfaltfutamtól egy viszonylag nagy eséssel köszöntünk el, viszont előtte rendkívül gyorsak voltunk, és meg tudtuk mutatni azt, hogy hova vagyunk jók ebben a magyar mezőnyben. Tudtunk a top háromban autózni, nyertünk szakaszt Herczig Norbi ellen. Ezt a formánkat kel hoznunk Kassán és ezt a tempót kell végigvinni ezen a versenyen.

Hosszú, nehéz futam lesz, és rendkívül meleg van. Nem tudom, hogy a versenyre megváltozik-e az idő, de ha ilyen hőség lesz, akkor az rettenetesen igénybe fog venni mindenkit. Ilyen melegben fizikálisan és mentálisan is jobban oda kell tennie magát az embernek, mint általában.

Köszönjük a partnereinknek: Tom Market Kft., Still Partner LLC, MSB Zrt., BOBO Kft., Metsys Kft., ER-ONE Kft., Tachográf Control Kft., LGAqua Kft., Jánosik és Társa Kft., Balogh Autóházak Kft., Kompak Trans Hungary Kft., Laczkogumi.hu, Enesco Pro Kft., Pannonia Nyomda, Hoge.hu, Balogh Autó – Euroszervíz Kft., FuvInfo Kft., Origo Pack Kft., GORDIUSZ Prima Gépipari Kft., Valkyr Capital, IPPON Energy., EGK., Vámosi Autójavító, Zsomboly Kft., PENTASZER 2000 Kft., INFOCAFE.hu, Espresso Perfetto, SUARIO Kft., LS Épületautómatika Kft., Logistic Europek Kft., DRAVIT Hungary, Balogh Kárjavítási Központ Kft., Kristály Tervező, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., GAMMA-7 Bt., EGO Production