Megtartani a lendületet

SOLID Racing Team – 22. Miskolc Rallye 2016. 04. 29-30.
Merencsics Árpád - Szemmelroth Anetta, Suzuki Swift Gti MK1 

A pozitív szezonkezdet után újabb megmérettetés előtt áll a Merencsics-Szemmelroth-Suzuki trió. Immáron a bajnokság 2. futamán állnak rajthoz a hétvégén.


 Árpi számára nem ismeretlenek a miskolci pályák. A múltat felidézve nem csak pozitív élmények jutnak az eszébe, de a hétvégén a jó eredmény elérés érdekében igyekszik kizárni a negatív gondolatokat.


A szezon első versenye után csak annyit mondtál röviden, hogy igazi csapatmunka, kiváló szervizcsapat! Magabiztosan kezdtétek a szezont, ami bizakodásra adhat okot.

Így is van! Igazi csapatmunkát végzett a csapat minden egyes tagja Egerben. Jobban nem is kezdődhetett volna ez az év számunkra. A bajnokságot illetően bizakodó vagyok, mert a kis Suzukival most a ponttáblázat elejében vagyunk. Miskolc 1,5-szeres szorzóval rendelkezik, így ismét van kihívás számunkra. 

Az eredményeket látva Te is jó formában vagy, az autó mellett...


Meglepődtem saját magamon. A csapattal megbeszéltük, hogy nem nézzük az időket a hétvége folyamán. Egy jót autózni mentünk Egerbe. A célunk az volt, hogy jöjjünk le úgy a pályákon, ahogy tudunk, és mellette jól is érezzük magunk. Most is hasonló lesz az irányvonal Miskolcon.

A pályákat elnézve sok újdonság nem került a programba. Mik a korábbi tapasztalataid? 
 
Nekem személy szerint tetszik Miskolc, pedig a múltat felidézve sajnos vegyesek az érzések. Itt hozzá is tenném, hogy nem a pályák miatt! Ha jól írunk fel mindent, akkor nagyon jót fogunk autózni rajtuk. Mályinka szerintem fekszik a Suzukinak. Az összes pályára figyelnünk kell, ott kell lennünk fejben. Ha jól rakjuk össze a napokat, a teljesítendő szakaszokat, akkor úgy gondolom sikeresek lehetünk.

Az útvonallapot böngészve az látszik, hogy az első napon rövid gyorsasági szakaszok, a második napon hosszú gyorsasági szakaszok várnak rátok. Van bármi taktikád a versenyre?

Taktika az nincs. Elgumizni se tudjuk majd magunkat, mert csak Yokohama A-048 van mindenre, ha esik, ha fúj. Összegezve szeretnék minden gyorsaságiról leérni épségben, megfelelően beosztani a technikát, és befejezni mindkét napot. Ez lehet a sikerünk titka! Remélem sok néző fog kilátogatni a versenyre, és a gyorsaságikra.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést:  Büttner & Co, Komplex, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Somogy Lift Kft., Agrivál Kft., Bionvell, MOST Médiacsoport, RádióMost, Zsirai Pincészet, Evolution, Innovitas, Cortesia Group, Sigillanda, Release, Excel IT, The Body Shop, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft.; Dokutech Center Kft.