Felemás Opatija Rallye

Várkonyi Szabolcs - Csányi Botond

Ritmus ASE - 25. Opatija Rally
Peugeot 208 R2 - 2016.05.06-07.

Nem teljesen úgy sikerült a Ritmus Ase párosának a várt Opatija Rallye, ahogy szerették volna. Voltak bíztató eredmények, de összességében nem a várt eredmény született.



Várkonyi Szabolcs:  Nagyon szerettem volna jó eredményt, minimum 2WD dobogót elérni a versenyen. Ez nem sikerült, ezért nagyon csalódott vagyok. Az első nap jól indult, az első gyorson, bár nem voltam benne az első 3-ban, csak 5. lettünk, nagyjából elégedett voltam, a 2.-4. helyig 1 másodpercen belül voltak a versenyzők és mi is csak picivel voltunk lemaradva. A 2. gyors ugyanaz volt sötétben, ez még jobb volt, rajtunk kívül mindenki rontott a sötétben, mi egy pár tizedet még gyorsultunk is, így bár helyezésben csak egyet javultunk, úgy vághattunk neki a 2. napnak, hogy csak pár tizedes hátrányunk volt.

Ezért hatalmas csalódás volt a 2. napi első 23km-es gyors, ahol több, mint fél percet kaptunk a kategória elejétől. Éreztem, hogy megyek tökéletesen, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen „lassan”. Ez pont el is vette a kedvemet és bár a következőn még egy tűrhető időt autóztunk, már nem tudtam felvenni a versenyt az elejével. Nagyon sajnálom, nagyon szeretem ezeket a pályákat, bár versenyen még nem mentem rajtuk, ismerem is nagyjából, úgyhogy igazán érthetetlen volt a gyenge szereplés. Bár soha nem szoktam az autót hibáztatni, felmerült az is, így úgy gondolom, amíg nem jövök rá a miértekre, nem érdemes ERC-ken szórni a pénzt. Fogunk csinálni pár nagyobb tesztet, lehet, segítséget is igénybe veszek, de muszáj rájönni a gyenge eredmények okára, nem ehhez vagyok szokva.

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút-Komplet, Droidx, ZFW Hortiservice, Airvent, Di-fer, Carwax,Villumen, Sütödetech Kft., Excellent Kft.

Fotó: Uroš Modlic