Bütösi Zsolt és a Szilveszter Rally

Szép autó, új navigátorok, élvezetes verseny.

December 27-én tesztnappal kezdődött Bütösi Zsolt és az újdonsült navigátorai számára a szilveszter rally.

Zsoltit kérdezem a verseny után, hogy miként tetszett neki a verseny.


Bütösi Zsolt
Zsomar-Ker Kft - Mitsubishi EVO VI.
Penta Szilveszter  Rally - 2016.12.27-29.


Miként értékeled a tesztet, hogy feküdt a kocsi a pályán, a navigátor tanoncok hogy muzsikáltak?

- Örültem, hogy újból a Ladámba ülhettem. Az első két körben igen háttal ültem még az autóba, a sok kihagyás miatt, a következő körökben már egyre jobban élveztem hogy a Ladát vezethettem. Igazából ezt a versenyt egy buliversenynek szántuk. Itiner nélkül mentünk. Minden körben más ült az autóban.

Következett a másnapi első éjszakai gyors. Hogy sikerült körbe találni?

- Az első ötszáz méteren sikerült a lámpákat sikerült az első lassítónál el állítgatni mert neki koccoltunk. Így olyan volt mintha csukott szemmel mentünk volna végég, de ettől függetlenül nagyon élveztük belülről.

29-én már murvás szakasszal kiegészített pályán csapathattatok a szép zöld  Lada 21074 versenyautóval. Az új nyomvonal mennyire volt élvezetesen autózható, nem hiányzott-e a régi megszokott szakasz?

- Nekem jobban tetszett ez a nyomvonal, mert hosszabb is és autózhatóbb is volt. A lényeges kanyarok szinte mindegyik megmaradt. Jó volt a murvás rész is és a többi. Kicsit felfrissítette a szilveszter rallyt az új nyomvonal.

Voltak-e kalandjaitok a két nap alatt?

- Csak amit említettem, lassító rombolás, lengőkar és a bal oldali ajtó is kapott, de ez ezzel jár a rallyval, kicsi fénysérülés még nem nagy gond.

Ha újra rajtolhatnál, tennél-e másként bármit?

- Nem, mert élveztük teljes egészében, a versenyt erre szántuk, a lényeg az volt hogy élvezze mindenki aki beült mellém a verseny minden percét.

Legközelebb hol találkozhatunk veletek és milyen autóval?

- A Magyar Országos Rally Bajnokságban szeretnénk indulni a Lada 21074-el 2017-ben.

Köszönjük szponzorainknak hogy az idei évben is velünk vannak: ItSelf Kft., Procert Kft., Horváth Kft., T-Forex Kft., Lénárt Tech Kft., Zabos Kft., Scarpa Pizzeria, Balomo Kft., Festék Csodák Kft., BMP Profi Kft., Kraft Bau Sthal Kft., Net Ria Lan Kft., Best Tyre Kft., Profi Tax Center Bt, Tecnitop Service Kft.., Muskatal-Ép Kft., Horváth és Tsa. 2003 Kft., LAROF Innovációs Kft., FAB-Metal Kft.

 

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu