Egyre jobb!

Egyre jobban összebarátkozik a Ritmus Ase párosa, a Várkonyi-Makai kettős a Mitsubishi EVO IX-essel aszfalton is, így az abszolút 5. helyet, és a Mitropa Kupa 2. helyét szerezték meg a 26. Opatija Rallye-n, így feljöttek az összetett 3. helyére. 

Várkonyi Szabolcs - Makai Gergely
Opatija Rally - Horvátország
2017.05.05-06.
Ritmus ASE - Mitsubishi EVO IX.

A másik párosunk, a Szilágyi-Váradi Mitsubishi trió az előző versenyen történt borulás és az előző versenyek kiesései után végre meglátta a célt az abszolút 6. és horvát értékelés 4. helyén.

Várkonyi Szabolcs: A 26. Opatija Rallye hozta azt, amit vártam tőle, technikás pályákat, gyönyörű környezetet, változékony időjárást. Pénteken szakadó esőre ébredtünk, így csak később tudtuk a tesztet elkezdeni, mikor már felszáradt az út. Az első napi pályák jól sikerültek, bár valami vibrációt éreztem a féknél, így néhol kicsit óvatosabb féktávokat vettem, csak itthon derült ki, hogy mindkét első féktárcsánk eltört. Második nap már nagyrészt keskeny, lobogós pályákon mentünk, amiken kicsit többet kaptam, mint szerettem volna, de mindenképpen fejlődtünk az előző versenyhez képest. Természetesen örülök a Mitropa Kupa 2. helyének és most kevesebb pihenő következik, hiszen 3 hét múlva a Velenje Rallye-n veszünk részt Szlovéniában, hasonló pályákon, ahol szeretnék még gyorsabban menni.

Makai Gergely: A hétvégi Opatija Rally elég emlékezetesre sikerült számomra. Ezzel a helyezéssel életem első rallys kupáját is haza hozhattam. Másként álltam hozzá, mint az előzőekhez. Nem kevés munkám volt benne, így jó érzéssel tölt el ennek eredménye. Élvezetes volt a versenyzés, remek időjárást kaptunk ki, Szabolccsal végig összhangban tudtunk együtt dolgozni. Jelenleg az éves értékelésben a 3. helyen állunk, így még nagyobb izgalommal várom a következő versenyünket Szlovéniában.

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., KÉK - PTI Kft., Sun&Fun Holidays.

Fotó: Ritmus ASE