Majdnem sikerült

Molnár Pisti és alkalmi navigátora, Novák Balázs is részt vett a szombathelyi ISEUM Rallye-t. Balázsnak ez volt az első alkalom, hogy egy murvás futamon, összkerekes autóval állt rajthoz.


Szia Pisti, hogy sikerült a Szombathely?

- Sziasztok! Nagyon jól éreztük magunkat, de el is fáradtunk keményen. Azért csak 130 km volt a gyorsasági össztáv, ráadásul murván. Szerintem ez sokkal jobban igénybe veszi az autót és a versenyzőt is egyaránt. Persze ennek ellenére végig poénkodtuk az egészet.

Az előző beszélgetésünk alkalmával említettétek, hogy elsődleges cél a jókedv és a szórakozás. Akkor ez sikerült?

- Igen, ez sikerült! Azért picit próbáltunk a jó eredményre is hajtani, ami majdnem sikerült. A 2. helyről estünk ki a végén, ami azért elég bosszantó...

Mi történt?

- Az utolsó körben a turbó megadta magát, így 25 km-en majdnem 2 percet kaptunk... Így úszott el a 2. hely. Bár lejöttünk a gyorsról, de annyi olaj fogyott, hogy nem kockáztattunk.

A 9. gyorson sikerült nagyon jó időt mennünk, annak ellenére, hogy a 2. km-en majdnem „pereceltünk” egy nagyot! Belülről elég rosszul festett a dolog, de végül nem lett komolyabb gond. Elhagytuk viszont a hátsó lököst...

Ezt leszámítva az autó, hogy viselkedett? Sikerült megfelelő gumit választani?

- Igen, az autóval nem volt nagyobb probléma, leszámítva ezt a turbó történetet a végén... Gumik tekintetében természetesen használtakkal mentünk. Sok helyen sár volt, így annyira nem jött ki az új és használt gumi közötti különbség.

Melyik volt a kedvenc gyorsod?

- A 9. és a 10. gyorsasági szakasz volt a legjobb! Nagyon élveztük.

Szombaton kaptatok 1 perc büntetést. Miért?

- Ez egy érdekes dolog volt, kb. 10 mp-el hamarabb érkeztünk az IE-be mint ahogy kellett volna... Ezért 1 perc büntetést kaptunk. Ezt vasárnapra majdnem sikerült is ledolgozunk, csak ugye a turbó beadta a kulcsot...

Hol láthatunk Titeket legközelebb?

- Egyelőre nincsenek komolyabb tervek, ami biztos, hogy a Budapest Rallye-n és a Mecseken megyek Mitsubishivel. Egyelőre ennyi.

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft., Jász és Jász Kft., Copy and More Kft., Rodex Kft., Decran Kft., Golf Kft., Pet-Pack Kft., Varrivál Kft., Villámszer Kft. Tekt Kft., Fun Carter Kft., Milky Food Kft., Molvi Trade Kft., Dr. Marcus, Strapa Pack Kft., Iszi Produkt Kft.