Irány a következő ARC futam

Kocsomba Karcsi, Bárdos Peti, és a K-Tech Motorsport a hétvégén ismét nyakába veszi Ausztriát, és rajthoz állnak a Waldviertel Rallyesprint-en.Szia Karcsi! A hétvégén ismét csatasorba állítjátok az EVO-t, és nekivágtok a Waldviertel Rallye-nak. Ismerősek lesznek a szakaszok, vagy azért tartogat némi meglepetést?

- Soha nem voltunk itt, teljesen ismeretlenek a gyorsasági szakaszok számunkra. Belső felvételeket nézegettem, hogy körülbelül mire lehet számítani majd, szóval biztosan izgalmas verseny lesz. Olyasmi ez az ARC, mint régen az RTE. Talán annyi különbséggel, hogy ha hibázol nem elég csokit vinni!

A jobb1-ben Bárdos Peti diktálja majd az itinert. Petivel mondhatni már régóta mentek együtt, milyen a hangulat az autóban?

- Nagyon jó a hangulat. Mondhatni, hogy összeszokott páros vagyunk. Talán 3 éve is van már, hogy együtt megyünk. Több navigátorral is versenyeztem, de Peti vált be leginkább.

Legutóbb a Zwettl Rallye-n indultatok, ahol igazán szép, abszolút 2. helyezést sikerült elérnetek. Hasonló terveket szövögettek a Waldviertel-re is?

- Nem számít túl nagy versenynek, nagyon jó helyen állunk az értékelésben. Végig szeretnénk csinálni az Osztrák bajnokságot, aminek soron következő állomása a Waldviertel Rallyesprint. Ez most az elsődleges célunk. Persze ha sikerül dobogós helyen végeznünk, nagyon boldogok leszünk!

Az autón kellett valamit szerelni a Zwettl után?

- Sikerült nekimenni egy kerítésnek, a becsapódáskor elhajlott a gázpedál. Itthon vettük észre, hogy ennek hatására „padlógáznál” is csak 75%-on volt a gázpedál. Átnéztük az motort, kicseréltük a turbót, és csak utólag vettük észre ezt az „apróságot”.
Meg persze minimális karosszéria javításokra is szükség volt.

Gumik tekintetében mivel készültök?

- Sokat gondolkodtunk mivel ez egy murvás verseny, aminek a 30%-a aszfalt. Kopottas murva gumikkal megyünk, amelyek kb. 50%-osak. Ez a taktika a hétvégére.

A csapat együttműködő partnerei:

Varrival Kft., Tekt Kft., Qualitekt Solution Kft., Villámszer Kft., Kovács méréstechnika Kft., Kövi Ép-Vill Kft., SBS Kft., Fürdőpark Kft., Orfű Aquapark, Viva-Mobile Bt., Viva interspeed Kft., Csóker-60 Kft.