Sérült kézzel is harmadik hely!

Gönczöl Richárd – a Speed Rally Team újdonsült versenyzője – kiváló eredménnyel abszolválta a múlt hétvégén megrendezett Nagyfény Endurocross Bajnokságot, ahol Quad kategóriában állt rajthoz.


Ricsit faggattam a történtekről.

- Szia Ricsi! A hétvégén részt vettél a Nagyfény Endurocross Bajnokságon, melynek Borsodnádasd város adott otthont. Sikerült felkészülnöd a versenyre? Hogy érezted magad?

„A versenyt megelőző hetet szereléssel kellett töltenünk sajnos, mert elég sok probléma volt quaddal, így edzésre nem maradt szinte semmi időm, de ehhez már kezdek hozzá szokni. Nagyon vártuk már a versenyt, hiszen ilyenkor mindig összegyűlnek quadosok és motorosok és egy kellemes napot töltünk el együtt. Nagy örömmel látom, és megtisztelve érzem magam amikor az ismerőseim, barátnőm, barátaim, és családom velem tart a versenyre és együtt izgulunk a depóban míg el nem kezdődik a verseny. Borsodnádasdon az idő is nekünk kedvezett, hiszen a futam előtt tíz perccel állt el az eső, így a pálya egyáltalán nem porolt, és viszonylag jó körülmények között tudtunk versenyezni azt leszámítva, hogy a nyomvonal nagyon gödrös volt, mert a motocross futamok reggel 10 óta zajlottak.”

- Milyen eredménnyel sikerült zárnod a napot?

„Quad kategóriában tizenegy induló volt. A Yamaha amint már említettem nem volt makulátlan állapotban, ez tükröződött a rajton is (az endurocross versenyeken úgynevezett „álló rajt” van, ami annyit takar, hogy a zászló leintésekor kell beindítani a motorokat és rögtön lehet is indulni) mert nehezen indult, és így utolsóként hagytam el a rajtot. Szerencsére a második kör elejére fel tudtam jönni az első helyre, amit két három körig tartottam, majd egy szerencsétlen ugratás után megsérült a kezem és így visszacsúsztam a harmadik helyre, majd ott is értem célba.
Jó volt ezzel a mezőnnyel versenyezni, mert sportszerűek és nagyon tehetségesek.”

- Volt valami technikai problémátok?

„A verseny előtti héten sikerült kiküszöbölni az elektronikai problémákat egy barátom segítségével, de a víz és olaj folyást nem tudtuk orvosolni. Egy komplett blokk és futómű felújítás rá férne már, mert benne van az üzemóra. Idővel az is meg lesz csinálva.”

- Most mi következik? Jön a megérdemelt pihenés, vagy készültök a következő versenyre?

„Pihenésre nem marad sok idő, mert a következő verseny, amit kitűztünk magunk elé célként az egy Quadcross verseny lesz, ami a Szlovák Nemzetközi Bajnokság utolsó futama. Ez a verseny Široké-ban kerül megrendezésre október 8-án. Erre a versenyre szeretnék többet edzeni. Ha minden összejön - illetve időben felépülök -  akkor így dobogós helyezést el is szeretnék hozni. Persze majd meglátjuk, hogy mit bír a technika, amit lehet mi kihozunk belőle!!”

„Idén úgy néz ki, hogy ez lesz az utolsó versenyem mert az itthoni endurocross bajnokság már lezajlott, és Szlovákiában is ez lesz az utolsó futam. Illetve, ha Monoron meg lesz tartva a Quad-sprint verseny, ami két éve minden évben megrendezésre kerül, akkor oda még szeretnénk elmenni.”

Szeretném megköszönni a Speed Rally Team-nek és partnereinknek, barátaimnak és családomnak a támogatást és segítséget, hiszen az ő érdemük is ez az eredmény!

Reklámpartnereink:
Fémtiszta Kft, Copy & More Kft., Jász és Jász Kft., Dr. Marcus, Strapa Pack Kft., I.SZ.I Produkt Kft., Molvi Trade Kft., Milky Food Kft., Fun Carter Kft., Golf Kft., Pet Pack Kft., Lajosházi Csaba E.V.