A végső felvonás!

Bár nem tervezte a Ritmus ASE párosa, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely, hogy részt vesz a Mitropa Kupa utolsó versenyén, a 3-Städte Rallye-n Németországban, de miután a szlovén versenyen való kiállás után nem vettek részt az olasz versenyen, elvesztették a 3. helyüket az összetettben.


Ezt mindenképpen szeretnék visszaszerezni, így az indulás mellett döntöttek.

 

Várkonyi Szabolcs:

Nem volt tervben ez a verseny, Porecben szerettünk volna indulni, mivel azt a versenyt nagyon szeretem, de mivel az semmibe nem számít bele, és visszacsúsztunk az 5. helyre a Mitropa Kupában, ezért ez volt a logikus döntés. Nem bántam meg, megnézve sok külső és belső felvételt, nagyon tetszenek a pályák és úgy látom eléggé tempósak a Mitsubishinek. Bár az 1. napi pályákról, amik Ausztriában lesznek, nem találni semmit a neten, viszont az a jó benne, hogy ez mindenkinek új lesz, még soha nem volt. Ráadásul lehet, hogy itt dől el a verseny, mivel a 18 km-esen sötétben is megyünk. 2. nap két körgyors is lesz, így azt valószínűleg nem lesz nehéz feldolgozni és a videók alapján nekem a nagyon kedvelt Ypres Rallye pályáihoz hasonlít, csak tükörsima aszfalttal. Elég kevés időt adnak a tréningezésre, remélem, mindenki betartja az új pályákon is és akkor van esélyünk jó helyezésre. Nagyon komoly a mezőny, 150 nevező, 10 R5-el, úgyhogy komoly feladat lesz a top 10-ben végezni, de az elsődleges cél a Mitropában az első 3-ban végezni.

 

Makai Gergely:

Az utolsó versenyre maradt a döntés, hogy sikerül-e megszerezni az év végi abszolút 3.helyet a MitropaCup értékelésben. Kipihenten és maximális felkészültséggel várom a rajtot. Szeretném, ha jó hangulatban, gyors és pontos versenyzéssel a dobogóra állva búcsúzhatnánk az idei évtől. Németországban eddig csak WRC futamokon jártam, a szervezés mindig nagyon jó, gondolom erre most sem lesz panasz. Tempós pályák várnak ránk, ami a magyar versenyen kedvezett nekünk és az R4-es versenyautónak, bizakodva várjuk így most ezt a versenyt!

 

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., KÉK - PTI Kft., Sun&Fun Holidays.

Fotó: Ritmus ASE