Acropolis Rally 2018

Egy élmény volt ott lenni .............

Mivel az idei évben a csapatunk részt fog venni a Ciprus rally ERC futamon ,ezért a szerelvényünk leszállítását megelőzően betértünk az Akropolisz rally szervizparkjába egy kis nyálcsorgatásra ! 

Nagyon komolyan mondom ,hogy egy élmény volt ott lenni ! Az ERC mezőnyében nem túl nagy felhozatal volt de így is több azaz sok jókezű és híres jól versenyző pilótát láthattunk, beszélhettünk velük. 

A szervizparkba szombaton este érkeztünk amikor is egy jelentős csúszás állt be az egyik versenyző miatt aki borulása alternatív szakaszra terelte a mezőnyt,ezért kb 1 órás késéssel értek be a versenyautók. Norbit és ifj. Érdi Tibit is üdvözölve pár szóban mindkettejükkel elbeszélgettünk a versenyről és a poziciójukról. Tibi elmondta,hogy a nagy szerencséjének köszönhetően műszaki problémája de még defektje sem volt a 2. nap végéig és jól osztotta be a gumikészletét. Norbi arcán is láttuk az örömöt,hogy szerény személyünkben újabb Magyar arcokat lát ezen a messzi versenyen ! 

Herczig Norbi már a második napi utolsó szervizbe úgy tért be,hogy a parkban felállitott podiumon kellett helytálljon a dobogósoknak kijáró kérdések kereszttüzében. Ami mondhatni elég sikeres volt a jó Angol nyelvtudásának köszönhetően.

- Reméljük még sokszor fogjuk látni a nyilatkozó fal előtt -

Elmondása szerint egy bokorba csúsztak be ahol kisebb cserjékkel találkoztak a versenyautó bal oldalával, de ezt a kalandot leszámítva jól mentek a nap végéig. Bizakodó volt az utolsó nap tekintetében és reménykedett a jó helyezésben ! 

Egy fantasztikus 122 éves kastélyszállóban tértünk nyugovóra a szervizparktól kb 18 km-re, majd a vasárnapi napot az első szakasz meglátogatásával kezdtük volna ! Igen azért csak volna mert a kisbusz,trailer és versenyautó nehezen ment el a kis hegyi ösvényeken és kb. 8 km megtétele után döntöttünk úgy ,hogy visszafordulunk és inkább a szervizparkot választottuk ismét. 

Jó döntés volt ,ugyanis egy kiváló hangulatú szervizparkban zenével,kajával és hideg sörrel mulattuk el a hátralévő időt amikor is szintén beérkeztek a Magyar srácok a szervizbe. Herczig Norbi elmondása alapján nagyon nehéz verseny ez a Görög futam,ugyanis fejnagyságú sziklák és a por ami igencsak igénybe veszi a gépet és embert egyaránt de már csak 2 szakasz van hátra amit megpróbálnak legjobb tudásuk szerint végigvinni és megőrizni a második poziciót.

A versenyautó és a jól tartalékolt megmaradt 4 darab  új Pirelli abroncs is ezt szolgálta,hiszen a felhasználható 18 darabos készletből Norbinak maradt még 4 vadiúj ami igen nagy fegyverténynek számított.

A verseny végén pedig Tibitől még azt is megtudtuk,hogy a meggörbült kormányösszekötőt 8 perc alatt sikerült kettejüknek kicserélni az etapon ami után jobb lett a futómű mint újkorában és ezután sikerült behozni az autót az ERC 2 -ben az első helyre ! 

A céldobogó egy igazi Európa Bajnoki versenyhez méltó helyen rengeteg emberrel és pezsgővel került megrendezésre ami után a Lavrioi kikötőben feltettük a teherszállitó hajóra a csomagunkat a többi Ciprus rallyn indulni szándékozó csapattal együtt. 

2018. 06.15-17 között pedig eljön a nagy nap ! Cyprus rally ERC . 27.rajtszámmal  Bereczki Norbert- Géczy Tamás / Suzuki