Egy kis Pécs környéki teszt

László Zoltán a jobb 1-ben Végh Róberttel vág neki a hétvégén megrendezésre kerülő Int. Baranya Kupa 2018 nemzetközi rallye versenyen, ahol egy Subaru Impreza STI-vel állnak rajthoz.



Szia Robi! Ez az első alkalom, hogy riportot készíthetek veled. Kérlek mondj néhány szót magadról, talán az olvasók között is vannak, akiknek nem ismerős a neved. Még!

- Sziasztok! Kb. harmadik éve ülök versenyautóban, de az autóverseny mint közeg, lényegesen több ideje tölti ki a hétköznapjaim. Voltam szervizes, csapatvezető, navigátor. Szinte mindennel foglalkoztam már, ami ehhez a közeghez kapcsolódik.


Akkor nem áll távol tőled ez a sport!

- Hát nem! Nagyon szeretem ezt csinálni. Több versenyzőnek navigáltam már, de Zolival még nem dolgoztunk együtt. Ez lesz az első alkalom. Valójában tesztnek szánjuk ezt a futamot, azért is "csak" előfutóként neveztünk. Természetesen össze kell még szoknunk.


Mire teszteltek?

- Rajthoz állunk a Barum Rallye-n is!


Na, ez jól hangzik! De kanyarodjunk vissza picit a pécsi pályákhoz. Mennyire vagy ismerős azon a környéken?

- Nagyon szeretem a Pécs környéki pályákat, és mondhatjuk, ismerem is őket. Az egyik kedvencem a hetvehelyi gyors, és szerencsére most is lesz az a szakasz! Az átlagosnál talán picit hosszabb, de szerintem egy igazi rallye pálya nem 5 km. Arról nem is beszélve, hogy az esetleges hibákat van lehetőséged (időd) javítani egy hosszabb gyorsasági alatt.


És Zoli?

- Zoli pécsi srác, neki ez helyi verseny. Jól is megy rajta, szóval biztosan sikeres versenyünk lesz!


Beszélj picit az autóról. Mit kell tudni róla?

- Az autó egy Subaru Impreza STI. Gyakorlatilag minden benne van, aminek benne kell lennie. Ez egy R4-es autó, szóval "szekós" váltó, nagy fékek. stb.


Robi, köszönöm szépen a riportot, és csak ügyesen a hétvégén!

- Én is köszönöm! Valamint szeretném megköszönni a Fischer Team-nek a rengeteg segítséget! Nélkülük ez nem jöhetett volna létre!


Reklámpartnereink:
Fémtiszta Kft., Copy n' More Kft., Lajosházi Csaba E.V., Pet Pack Kft., Dr. Marcus, Strapa Pack Kft., Molvi Trade Kft.