Bronzérem a Mecsek Ralin

Pénteken a gépátvétel után a Pécs Pláza parkolójában kialakított pályán kezdődött Kronome Ákos pilótának és Molnár Zsolti navigátornak az 52. Mecsek Rally.


Ákost kérdeztem a verseny után.

Milyen volt közel a nézőkhöz autózni, meg-meg húztad-e a kéziféket?
- Nem vagyok nagy rajongója a prológoknak, de ez a pécsi azért egész jó szokott lenni. Nagyon jó volt látni, hogy ilyen sokan kilátogattak a Plázához. Fantasztikus érzés előttük, nekik autózni, hálásak érte. Próbáltunk kicsit látványosabban menni úgy, hogy ne tegyünk kárt a Skodában.

Másnap nyolc gyors várt rátok. Hetvehelyen sikerült második időt autóznotok a kategóriátokban. Ennyire bejött a szombati utolsó gyors?
- Az az érdekes számomra, nem éreztem, hogy gyorsabban mennék ezen a szakaszon, mint a többin. Az időnk itt mindig jó lett, viszont  voltak olyan gyorsaságik, ahol sokat kaptunk a kategóriatársaktól. Ezeket  elemezve, nagyjából  látom már az okát. Az egész versenyen bátran választottunk gumikat, ez szerintem bejött. Főleg a hetvehelyire, igazán optimális volt, remekül működtek a Hankook gumik.

Vasárnap csak négy gyors volt, de teljesen más jellegű pályákon küzdöttetek az idő és a sporttársakkal szemben. Miként sikerült a Skoda Fabia R2-őt úton tartani?
- Azt érzem, hogy a tempós pályákon közelebb vagyunk a többiekhez. Szoros csata alakult ki Hibján Jociékkal, tizedekre voltunk egymástól, jó küzdelem volt. Az autó futóművét kell sokkal jobban hozzám szabni, a lassú kanyarokban nem érzem jónak, ezen kell dolgoznom még. Volt egy kis műszaki problémánk a vasárnap reggeli első gyorstól, a generátor meghibásodott, füstölt, így mentünk 2 szakaszt, ez megbolondította a motorvezérlőt, az autó gyengébb volt miatta. A szervizben cseréltük, így az erő is visszatért a Fabiába.

 

Végezetül, mennyire vagy megelégedve az eredménnyel?
- Vasárnap szerettem volna felzárkózni Hibján Jociékra, de a generátor miatt nem sikerült az első körben, így tartottuk a pozicíónkat a végéig. Elégedett vagyok a helyezéssel és azzal, hogy időkben közelebb tudunk menni az elejéhez.

Legközelebb hol láthatunk benneteket rajthoz állni?
- Szeretnénk indulni a Nyíregyháza rallyn, ezen dolgozunk.

Köszönöm a Csapatunk és Partnereink segítségét: Mentes és Társai, Inpipe, Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt.

 - Hajósi Miklós -