Szőke András: Hondával a Szilveszteren

Már csak néhány nap, és ismét itt a Szilveszter Rallye! Sokan várják már az év utolsó (buli) versenyét. 

Nincs ezzel másképp Szőke András sem, aki egy teljesen új építésű Honda Civic Type-R volánja előtt várja, hogy végre tövig nyomhassa a gázpedált.

Szia Andris! Tavasszal láttunk utoljára versenyezni Titeket. Mi történt veletek azóta?

- Sziasztok! Utoljára a Miskolc Rallye-n álltunk rajthoz, ami nem sikerült túl jól. Sajnos összetörtük az autót. Májusban vásároltunk egy másik versenyautót, szintén törött állapotban, azt építettük újra az elmúlt hónapokban.

Mit kell tudni erről az autóról?

- Egy N csoportos Honda Civic Type R-ről van szó, amivel az R2 5-ös kategóriájában fogunk tudni versenyezni. Motorja széria közeli, a hajtást egy 5 sebességes tolókerekes váltó biztosítja, az úttartásért Proflex lengéscsillapítók felelősek. Szóval elég ütőképes autónak gondoljuk.

Miért a Honda mellett döntöttetek?

- Olyan autót szerettünk volna, ami megfelel egy széria közeli autóhoz. Szeretnénk, hogy kevesebb technikai problémánk legyen. Ezen szempontok alapján a Honda bizonyult a legjobb választásnak!

A Szilveszter Rallye-n fogtok debütálni az új géppel. Várod már a megmérettetést?

- Igen a Szilveszter Rallye lesz az első bevetése az autónak, reméljük ez egy jó kis felkészülés lesz a jövő évre. Nagyon várom már a versenyt, kíváncsi vagyok milyen az új autót versenykörülmények között vezetni.

Volt / lesz lehetőséged menni az autóval a verseny előtt?

- Novemberben részt vettünk egy teszt edzésen a Rába Ringen, de a Szilveszter Rallye előtti hivatalos teszten is részt fogunk venni.

Indultál már a Szilveszter Rallye-n, vagy ez lesz az első mogyoródi futamod?

- Még sosem indultam a mogyoródi versenyen, mindig szerettünk volna eljutni, de eddig nem sikerült. Most 2018-ban viszont ott leszünk mi is!

A jobb 1-ben történt változás, vagy a fedélzeten minden változatlan?

- Erre a versenyre volt egy ígéret, hogy tesóm visszaül navigálni. Beváltottuk neki, így most Ő fogja elfoglalni a jobb 1-et, aki szintén „felpörögve” várja a szilveszteri futamot!

András, köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert nektek a versenyre!

- Köszönöm szépen! Illetve szeretném megköszönni a Szüleimnek, a Speed Rally Team csapatának, valamint a reklámpartnereinknek is az egész éves segítséget!

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft., Pet-Pack Kft., Golf Kft., Jász és Jász Kft., Lajosházi Csaba E.V., Fun Carter Kft., Strapa Pack Kft., Molvi Trade Kft., Dr. Marcus Kft., Ódon-Fon Kft., T+F Kft., GNSZ Kft.,