Molnár István: Futó percre érkezünk

Molnár Pisti és Bárdos Peti ismét egy komoly kihívás előtt állnak, hiszen a hétvégén Székesfehérvár Rallye! 

Ezúttal új fékekkel vágnak neki az összesen 143 km gyorsasági szakaszt tartalmazó versenynek az ORC mezőnyében!

Sziasztok! Várjátok már a hétvégét?

- Molnár Pisti: Sziasztok! Nagyon várom már! Megérkeztek végre a féktárcsák is, és néhány apróbb alkatrész a váltóba. Remélem, hogy ezzel megoldódnak a fék problémáink is!
- Bárdos Peti: Sziasztok! Természetesen, hiszen minden perc élmény a versenyautóban pláne, ha egy olyan ügyes kezű pilóta terelgeti, mint Pisti. Az autón kívül is remek a hangulat ezeken a hétvégéken ezért mindenképp várom már.

Versenyeztetek már Székesfehérváron?
- Molnár Pisti: Nekem valahogy kimaradt eddig a Fehérvár, mindig úgy hozta az élet, hogy egyéb elfoglaltság miatt nem tudtam itt indulni. Talán a régi túrás időszakból ismerős lehet 1-2 szakasz, de alapvetően egy új kihívással nézek szembe.
- Bárdos Peti: Igen én már mentem, ha jól emlékszem két Székesfehérvár Rallye van mögöttem.

Van kedvenc gyorsasági szakaszotok? Ha igen, melyik?
- Bárdos Peti: A mostani formában még egyik gyorson sem mentünk, így nem tudok kedvencet megjelölni. Szerintem szeretni fogjuk az összeset…

Van olyan gyors, amit nagyon nem kedvelsz? Ha igen, melyik?
- Molnár Pisti: Egyelőre nincs mumus, aztán majd a versenyen meglátjuk! Szerintem tetszeni fognak a szakaszok.

Peti, Hogyan készül fel a navigátor egy ORC futamra?
- Bárdos Peti: Jó pár éve megyek már az ORB, ORC mezőnyben így mondhatnám, hogy rutinból készülök... Viszont ez így nem teljesen igaz. Minden verseny előtt megvan a kellemes izgalom, bizsergés. Összerakok mindent az elsőtől az utolsó percig fejben és papíron, hogy élesben már csak a versenyzésre kelljen koncentrálni és minden frankón működjön. Próbálok mindent úgy csinálni, hogy Pistinek "csak" a rajttól a célig kelljen figyelnie a többi legyen az én dolgom.

Összesen 143 km gyorsasági vár rátok a hétvégén, ez sok vagy kevés?
- Bárdos Peti: Az aszfaltos futamok közül talán a Székesfehérvár Rallye szokott a legrövidebb versenytávú lenni, tehát nem lenne baj, ha több kilométert mehetnénk. Hogy sok vagy kevés? Ez mindig attól függ, hogy mi a helyzet az autóban... Ha minden oké, rendben a kocsi akkor persze kevés... Ha gáz van, persze hogy sok.... Majd a végén elmesélem, hogy elég volt-e. :)

A tesztre mentek?
- Molnár Pisti: Sajnos az egyéb elfoglaltságok miatt, és mert az autó megint "futó percre" készül el, így kihagyjuk a tesztet.

Pisti, milyen időjárással lennél boldog a hétvégére?
- Molnár Pisti: Egyelőre nem tudom, hogy milyen idő lesz a hétvégén. Jó lenne, ha nem 40 fokban kellene versenyezni, de azért az esőt is kihagynám inkább! Aztán majd kiderül, bármi lehet. Ez a rallye!

Srácok, köszönöm szépen a beszélgetést és sok sikert nektek a Székesfehérvár Rallye-n!
- Köszönjük!

Reklámpartnereink:

STRAPA PACK Kft., Király-Szerszám Kft., Dr. Marcus, MOLVI Trade Kft., Keve-Land Kft., Hotel Hollókő, Igol kenőanyagok, Pet-Pack Kft., Copy n More Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Salker Kft.