Molnár István: Jó irányba haladunk!

A Molnár István – Bárdos Péter – Mitsubishi EVO trió a Székesfehérvár Rallye-n is hozta a tőlük megszokott formát, és sikerült egy igazán jót autózniuk a srácoknak. 

Még ennél is jobb eredményt értek volna el, ha nem 60 másodperces hátránnyal vágnak neki a gyorsasági szakaszoknak.

Sziasztok! Hogy sikerült a Székesfehérvár Rallye?

- Molnár Pisti: Alapvetően jól sikerült, nagyon jól éreztük magunkat. Kaptunk 1 perc büntetést a pályabejáráson, gyorshajtás miatt. Ez egy picit elvette a kedvünket a verseny előtt…
- Bárdos Peti: Sziasztok! Összességében minden frankó volt, tökéletes volt az autó, remek volt az összhang, és a csapat hangulata is nagyszerű volt!


Peti, sikerült jó itinert írni? Mi a véleményed a gyorshajtásos büntetésről?

- Úgy gondolom, hogy jó itinereket írtunk. Annak ellenére, hogy mi valóban csak háromszor mentünk végig az összes gyorsaságin, és nem voltunk napokkal, hetekkel a verseny előtt tréningezni a szakaszokon. 2 x 30 mp büntetést kaptunk, 60 km/h volt a megengedett sebesség, minket 88 és 84 km/h-val mértek be. Limiterrel mentünk a pályabejáráson, mégis túlléptük valahogy. Csak annyit fűznék hozzá, hogy nagyon nehéz pontos és biztonságos itinert írni 60 km/h -val egy olyan helyen, ahol verseny közben 180-al fogunk menni…


Pisti, milyen az új fék?

- Azt kell, hogy mondjam: brutális! Szokni kell, hogy sokkal hamarabb megáll az autó, mint gondolnám. Végre kezd összeállni a gép, de folyamatosan kell fejlesztenünk. Az ORC-ben az összes Mitsubishi nagyon jó, le vagyunk még maradva technikában. Van jó turbónk, van jó fékünk, kellenek jobb gátlók, kell egy jobb computer majd.


Gumik?

- Molnár Pisti: Hankook gumikkal mentünk, 1 garnitúrával (4 db gumi) végig csináltuk az egész versenyt. A végére azért már eléggé elfogytak, közel sem volt olyan tapadás, mint az elején. Most azért is volt elég 1 garnitúra gumi, mert nem mentünk életre-halálra. Nem volt igazán tétje ennek a versenynek számunkra.


Peti, melyik volt a kedvenc gyorsasági szakasz?

- Nagyon élveztük az oroszlányi gyorsot, ami 17 km volt. A rövid guttamási is nagyon tetszett, mert rendkívül ütemes, és gyors szakasz.

Milyen eredménnyel zártátok a hétvégét? Elégedettek vagytok?

- Molnár Pisti: Az ORC abszolút 6. és a P14 kategória 6. helyén sikerült célba érnünk. Én azt gondolom, hogy maximálisan elégedettek lehetünk az eredménnyel. Tudtunk folyamatosan gyorsulni önmagunkhoz képest is. Jó irányba haladunk!

- Bárdos Peti: Szerintem is elégedettek lehetünk. Tudtuk, hogy az 1 perc büntetést nem lehet ledolgozni, csak nagyon sok szerencsével. Láttuk, hogy a büntetés nélkül kupás helyen végeztünk volna, így tudtuk, hogy hol a helyünk. Legközelebb jobban figyelünk, hogy ne ilyen hátrányból kezdjük a versenyt.

Reklámpartnereink:

STRAPA PACK Kft., Király-Szerszám Kft., Dr. Marcus, MOLVI Trade Kft., Keve-Land Kft., Hotel Hollókő, Igol kenőanyagok, Pet-Pack Kft., Copy n More Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Salker Kft.