Rallye szakági párbeszéd

Miskolci 2. forduló

Az MNASZ Rallyesport bizottsága szakági párbeszédre invitálta a hazai rallysport szerelmeseit,versenyzőit és versenyrendezőit egyaránt. A Miskolc melletti Alsóhámoron megrendezésre került beszélgetésen jelen volt Hoffer Zsolt rallyszakágvezető illetve Markó Tibor mint szakmai segítő.

A párbeszéd egy nem rövid bevezetővel kezdődött ahol a bemutatkozást követően Zsolt felvázolta a 2023-as tervezett autósport utánpótlás  szakági változtatás tervezetét. Arra kérte a megjelenteket,hogy a bevezetés után ötleteljenek arról,hogy jó lesz az irány ami az elképzelésük,vagy egyáltalán mi a versenyzők,szervezők  véleménye.

Az ORB,Historic és Rallye 2 mellett a Rallye3 -at szeretnék integrálni a Rallye 2-be és a következő lépcsőfok egy Rallysprint és egy Minisprint lehetne. Természetesen az integrálást alatt azt és úgy kell érteni,hogy lehetőleg a rallye 3 versenyzőknek legkevésbé fájjon.  Tibor hangsúlyozta ,hogy a jelenleg is rossz gazdasági helyzteben nagy örömükre szolgálna már az is ,hogy a jelen létszámot megtartsák de a létszámnövekedés lenne a cél rövid- közép távon. Bíznak abban ,hogy ha a rallysprint versenyeket regionális szinten szabályrendszerüket tekintve egy keretbe lehetne foglalni sikerülhetne a garázsba álló versenyautókat leporoltatni a tulajdonosaikkal és visszatérnének a rally körforgásába. Mindenképp elengedhetetlen a sportbírók feladata is és ,hogy új és megfizetett sporbírók jelenjenek meg a rendszerben mert nélkülük nincs verseny ! A karácsonyi ünnepek megnehezítik a sportszakmai munkában résztvevők dolgát,ugyanis nagyon kevés az idő arra ,hogy egy új bővített RVSZ megjelenjen és minél hamarabb szeretnének a versenynaptárt is véglegesíteni de erre sajnos még várni kell. 

Végezetül szeretnék megkérni a versenyzőket és szervezőket ,hogy ötleteiket ne tartsák magukba és az rsbvez@gmail.com e-mail címen tegyék fel kérdéseiket vagy a javaslatainak adjanak hangot és jelezzék Hoffer Zsolt fele. Nagyon szeretnék ,hogy a kommunikáció folyamatos lenne ,illetve a terveik véglegesítését a versenyzőkkel együtt alakítsák ki !  

Epekedve várjuk ,hogy mi fog történni Január végéig és remélhetőleg tavasszal hol és hogyan fog elkezdődni a bajnokság. 

Sok sikert a bizottság tagjainak és kitartást kívánunk !