Kezdenek az izmaim ráállni a Gokart vezetésre

Túl van Nagy Matyi az idei harmadik Gokart OB-n, ahol már igazi vetélytársra talált a kategóriájában.


Kezdjük a beszélgetést a pénteki nappal. Ott jó kis esőáztatott aszfalton csapathattál a szabadezéseken. Hogy tetszett a vizes pálya?
- Ez az osztrák pálya is nagyon tetszett, bonyolult a pálya, mint amin eddig mentem. Gyönyörű környezet, profi infrastruktúra fogadott minket. Idei évben ez a normál, hogy egyik nap minimum esik az eső.

A szombati napon már száraz pálya fogadott. Vizesen vagy szárazon érzed magad otthonosan a gokartülésben?
- Fura egy kicsit, hogy esik a nyakamba az eső. Nem érzem még magaménak a precíz gokart vezetés fortélyait szárazon, viszont a csúszkálást imádom, így egyértelműen szurkolok az esőnek.

Eljött a döntők napja, ahol tisztességesen helytálltál Gyutai Péterrel szemben. Peti régi motoros már a DD2 Masters mezőnyében. Milyen érzés volt egy több Rotax Világbajnokságot megjárt pilóta mellett-mögött versenyezni?
- Jó lenne arra fogni, hogy hány kiló van közöttünk. De igazából ő más dimenzióba versenyzik hozzánk képest. Valószínűleg én már nem fogok így közlekedni egy Gokarttal, viszont látjuk, hogy hova lehetne fejlődni. Ha jönne több versenyen, biztos sokat tudnék még tőle tanulni.

A versenynap végére a második helyen intett le a kockás zászló. Hogy érezted magad a hétvégén?
- Szuperul!! Kezdenek az izmaim ráállni a Gokart vezetésre, de még a pár napos izomláz azért megvolt.

Nagy Matyiról pár szó: Huszonkilenc éve rallyzik, főleg Tomi testvére navigált neki, sőt a felesége is diktálta egyszer az itinert neki. Korábbi navigátorai még: Németh Péter - Szelep, Deák Tamás, Farkas István. Ladacrossban kezdte a pályafutását, utána Mészáros Iván rendezésében RTE versenyeken indult. Versenyautói, Ladákból és Mitsubishi EVO-k-ból kerültek ki.
Jelenleg a Peugeot Kupában versenyzik az Országos Rally bajnokság keretein belül.
Gyerekkora óta szeretett volna gokartozni versenykörülmények között. Tamás testvére fia Ádám, az RMC OB-n versenyzik, így vele egy csapatban, a Freestyle Racing Sportegyesületben a DD2 Masters kategóriában ő is gokartba szállt idén.

Versenyinfók: https://www.rmchungary.hu

 

Partnereink: Nardon Kft., Haty Szerviz Kft., Hud-Hor Kft. – Hudráné Horváth Adrienn E.V., Grünkon Kft., Sipos Shoes Kft., Grünwald Casa – Leather Kft., ZsZs Leather Shoes Kft., Wolf Distribution Kft. – From-To Hungary Kft., Híröstech Kft., Kisbugaci Gyöngye Kft., Workx Kft., Metro Reklám Kommunikaciós Kft., Dynamic Vay Kft.

- Hajósi Miklós -