Tavaszi zsongás a Zöld darázzsal.

Interjú Jánosa Ákos autóversenyzővel az Ózd Rali előtt.

Eger Rali után Ózdon folytatjátok a pontvadászatot a Rali Túra Bajnokságban.

Mesélnél az Egri versenyről?

- Eger rally-t „éles tesztként” foglalhatnám össze, tavalyhoz képest új motort, váltót, és fékeket kapott az autó, így már nem csak egy mezei darázs hanem egy lódarázs lett belőle…. A tesztek hiányában nagyon nagy tisztelettel voltam a kocsi felé, amely magázásom az első kör eredményein is meglátszódott, a második körre már kicsit közelebb kerültünk egymáshoz, de érzem még nem vagyunk igazi barátok, talán majd Ózd után….  Egerben először 2005- ben mentem még VFTS-sel, már akkor is tetszet a verseny hangulata, és ez 2013-ra sem változott. Jó pályákon, sok néző előtt versenyezhettünk újra Egerben, jó érzés volt.

Az Arielék balesete mennyire gondolkodtat el benneteket a későbbi versenyeitekkel kapcsolatban?

- Beszéltem Ariellel a bukásról, és ezúton is sok kitartást és mihamarabbi gyógyulást kívánok neki. Véleményem szerint a Rally és minden egyéb sport a teljesítő kepeséged feszegetéséről szól, ha visszaszámol az óra és elrajtolsz a tudásod, tapasztalatod, merészséged, és szerencséd együttesen kelleni fog a jó eredmény elérésében. Ariel jó pilóta véleményem szerint a szerencse nem utazót most velük egy autóban. Ha versenyzel, nem szabad az esetleges balesetre gondolni, így Ózdon a tudásom legjavával és a legtöbb bátorsággal fogok versenyezni.    

Az Ózdi pályák mennyire ismerősek a számodra vagy Brunekker Árpi navigátorodnak?

- Ózdon ha jól emlékszem az évszára akkor 2007-ben mentem, a Királd- körgyors már akkor is nagyon tetszet, de Sáta – Ózd sem ismeretlen számomra….Árpi még nem ment ezen a versenyen de már meséltem neki a gyorsokról és a salakpályán megrendezésre kerülő prológot is nagyon várja már velem együtt.

Egy Rali túrás éjszakai gyorshoz mit szólnál? Mentél-e már esti gyorson?

- Régében mentem éjszaka, és a szilveszter rally első napja is éjszaka megy…. Nem mondom, hogy a szívem csücske este menni de nem okozna különösebb gondot ha mégis kiírásra kerülne esti gyors….

 

Támogatók:

 

CSMBT Kft. FÉMMEGMUNKÉLÉS

ConTruck Kft. TENGERI KONTÉNERSZÁLÍTMÁNYOZÁS

MEDITO Kft. JÁTÉKNAGYKERESKEDELEM

GLOBAL ROLL Kft. PAPÍR NAGYKERESKEDELEM

ASONÁJ 2003 Kft. MUNKAVÉDELMI, TŰZVÉDELMI, KÖRNYEZETVÉDELMI SZAKTANÁCSADÁS

KAMI KER Kft. NYOMTATVÁNY GYÁRTÁS, FORGALMAZÁS

KÁLLAI GROUOP Kft. ÉPÍTŐIPARI KIVITELEZÉS

- Hajósi Miklós -

www.csapassunk.hu