Bereczki Norbert és Kozma László Veszprémi csatája

A miskolci 1. helyezés után a 6. kategória 1. helyéről reményekkel telve várta a jubileumi, 20. Veszprém Rallye-t a Bereczki Norbert- Kozma László duó, akik nem igazán voltak megijedve a hírhedten autógyilkos veszprémi pályáktól, hiszen azok egyrészt idén sokkal jobb kondícióban várták a mezőnyt, mint általában, másfelől pedig láttak ők már ettől sokkal cifrábbat az elmúlt két évben, Romániában.

Az autó tökéletesen felkészítve érkezett meg a csata helyszínére, mivel a szerelők teljes mértékben előkészítették a kis C2R2Max-ot a nehéz veszprémi pályákra, de sok éjszakás szerelés ide, precíz munka oda, sajnos már az első szakasz után sorban jöttek elő a problémák. Először is egy régi ismerős jelentkezett be: sokat küzd a csapat azzal a technikai gonddal, hogy nem forog le a motor a maximális, vagy a versenyhelyzetben megkívánt fordulatig, és ez ismét előjött ezen a futamon is. Ám ezt a jelenséget nem mindig, hanem csak alkalomszerűen, kiszámíthatatlanul produkálja a versenyautó, amivel még inkább megnehezíti a szervizesek dolgát. Miközben ezzel a helyzettel próbált megbirkózni Norbi és Laci a gumikészlet vészesen elkezdett fogyni és murvás pályákon amortizálódott alaposan a versenyautó is. Nincs mit szépíteni a dolgon:   a C2-es nagyon szörnyű állapotban volt, és már csak a Szentlélek tartotta a versenyben. Mindezek ellenére a srácok a 8. gyorsasági szakaszig uralták az első pozíciót, derekasan helyt álltak Baracskai Zsolték Citroenjével szemben. Ezen a szakaszon sajnos a megsérült kormányműnek köszönhetően át kellett adniuk a vezető pozíciót az ellenfeleknek, és egyedül a célba érésre kellett koncentrálni. A kormánnyal való küzdelemben Norbi karjai is teljesen elfáradtak, az is csoda, hogy egyáltalán célba értek a fiúk. Az autó az teljesen elfogyott a verseny végére, szinte restaurálni kell majd ezután a verseny után, de még ilyen állapotban is képesek voltak begyűjteni a pluszpontokat a power stage szakasz megnyerésével.

Bereczki Norbert: „Küzdelmes versenyen vagyunk túl, de boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk a célban és elhozott ide a versenyautónk. Tudjuk, hogy a szerelőink mindent megtettek annak az érdekében, hogy be tudjuk fejezni a Veszprém Rallye-t a sok technikai gond mellett is. Ez sikerült, de most nagy munka vár ránk, hogy újra 100 %-os állapotban lehessünk ott a következő futam rajtjánál.”  

 

Partnereink: Interdairy Kft , Gran-Export Kft, Sea Master Kft, Vaanco Kft, Zsoltina 98 Bt, Mega Safe Credit Kft, Juhász Média Kft, Car Tools Kft, László Racing.