Audi a Forma-1-ben?

Jó pár éve már hogy az Audi csak “házon” belül leginkább csak Németországban tett próbára magát az Audi. Voltak persze kikacsingatások erre-arra, de igazi jelentős arculatváltás eddig még nem. Viszont ha hinni lehet a híreknek, most egy igen komoly fába vágja a fejszéjét a korábban Rally VB-t is megjárt Audi.

A blöff jól sikerült, hiszen jelen információk szerint az Audi már elkészítette a Formula-1-es autóját amit jövőre már teszt szinten pályára is vinné, hogy majd 2016-ban már a rajtrácson álljanak. Az F1 szabálymódosítási úgy látszik vegyesen hozza meg az autógyárak és a privát csapatok kedvét. Amíg Texasban két csapat mínusz lesz addig a 2016-ban már ismét meg lehet az eddigi létszám. Igen, ám de a Formula-1-be nem lehet csak úgy beslisszanni, és a történet vége azt igazolja, hogy a hír igaz lehet ugyanis az Audi a Red Bull-al kötött házasságot, és mint motorszállító és egyben istálló szerepelne. Ez pedig azt jelenti, hogy a jelenlegi helyzet előtt nevezetesen, hogy két csapat is bejelentette kiszáll a száguldó cirkuszból, eldöntötték a négykarikások, hogy váltanak, és a DTM trónját beáldozzák az F1-ért.

Nem mellékesen az Audi nem régiben szerződtette Stefano Domenicali-t, aki korábban a Ferrari csapatfőnöke volt az F1-ben cirka 7 évig.

Forrás: rvo.hu