Lencse Zoli Peugeot 208 R5-el a Mikulás rallyn.

Lencse Zolival beszélgettem aki 2010 óta van jelen a versenypályákon de csak két éve aktív résztvevője az ORB mezőnyének.

Mesélj kérlek a versenyzői pályafutásodról.

-2010 decemberében ültem életemben először versenyautóban. A Mikulás rallyn egy Evo IX-es Mitsubishivel álltunk rajthoz ahol az előkelő abszolút 12.helyen végeztünk , majd ezen a jó eredményen felbuzdulva az RTE bajnoki sorozat résztvevője lehettem ahol  Elek István navigált nekem. Vele egy igen jó baráti kapcsolat alakult ki aki a későbbiekben tökéletesen kinevelte a jelenlegi navigátoromat  Hofbauer Tomit akivel azóta is együtt megyünk.

RTE majd ORB?

-Igen, de még tavaly párhuzamosan is tudtunk menni mindkét bajnokságban ami az idei évben már nem adatott meg ezért választottuk a SWIFT Cup Europe bajnokságot ami 7 futamból állt de csak 5 versenyen tudtam részt venni mert 2 verseny ütközött az ORB futamokkal. Ebben a kupasorozatban is voltak jó eredményeim mint pl. a Spilbergben elért 3.helyezésem. 

Hogy sikerült az idei esztendő és mi az elvárás a jövő évre nézve?

-Nem volt technikai problémánk idén. Szerintem a mezőny egyik legjobb autójában űlünk. Fehérvár rallyn egy defekt miatt a verseny feladását választottuk, a Waldviertelen pedig egy oszlopnak mentünk neki. Úgy gondolom ez csak a gyorsaság miatt lehetett de mostmár így év végére megtaláltam a góllövő cipőmet. Hogy mi lesz jövőre még nem tudom de a gyorsulás a cél ! Ki fogunk próbálni a Mikulás rallyn egy R5-ös versenyautót de az R4-ről is elmondható hogy egy igazán gyors jól vezethető ütőképes autó. Meglátjuk mit hoz a jövő ! A 2015-re tervezett szabálymódosítások eddig nem túl bíztatóak ami azt eredményezi,hogy nem fogunk tudni menni az R4-el a Janner rallyn sajnos ! 

Mikulás rally Peugeot 208 R5 …. mi az elvárás?

-Igen. A TRT fogja biztosítani a versenyautót ami egy igazán jó autó egy jó háttérrel. Ferencz Ramón mint régi jóbarát fog mellettem ülni és bízunk abban hogy igazán jó lesz a hangulat a verseny alatt. Az állandó navigátoromat Tomit nem szándékozom lecserélni csak egy kicsit akasztják a hóhért és ő is kipróbálja egy verseny erejéig a bal oldali széket egy Suzukiban. Elvárás nincs. Sohasem versenyeztem igazi gyári építésű versenyautóval amit szeretnék kipróbálni és összehasonlítani az R4-essel. Ezt a páratlan lehetőséget a Well Done St. Moritz Kft –nek köszönhetem !