Ogier nem csak gyors de szerencsés is !

Sebastian Ogier nyerte a 63. Svéd rallyt !

 Ogier nemcsak gyors de borzalmasan szerencsésnek is modhatja magát. Minden idők legérdekfeszítőbb Svéd rallyján a 44 elrajtolt versenyzőből 40 versenyzőpáros látta meg a célt. Az igazán drámai versenyen JM Latvala egy borzalmas balszerencsés jobbkanyarban csúszott ki és már ott el is veszítette annak a lehetőségét,hogy megnyerhesse a havas futamot.

Ogier is hibázott de talajvízhez hasonlíthatóan tört fel a tabellán és a győzelemig sikerült menetelnie. Mondom ezt annak tükrében,hogy az utolsó szakasz előtt még Mikkelsen ,Ogier és a Neuville trió 4,6 másodpercen belül voltak. Bármelyikőjük megnyerhette volna ezt a futamot de a fiatal Mikkelsen a nyomást nem bírva behibázott , Neuville sem bírta a tempót az utolsón.

 Ogier nyerte a Power stage szakaszt és a versenyt is ! Dráma ! Latvala pont nélkül, Kubica a 20. helyen és az egyetlen magyar versenyző Szabó Gergő pedig rally 2-vel a 38.helyen ért célba. Ha azt mondom, hogy minden idők legizgalmasabb és legszorosabb svéd rallyja volt akkor egyáltalán nem mondok nagyot ! Folytatás 3 hét múlva Mexikóban !