Pethő István: A biztosra akartunk menni

Múlt hétvégén került megrendezésre a 2018-as esztendő záró rallye futama, a Nyíregyháza Rally, ahol a Pethő István – Holecz László – Lada VFTS trió is képviselte magát. 

Céljuk a dobogós helyezés volt, de sajnos nem a tervek szerint alakultak a dolgok.

Szia Tyutyu! Hogy telt a hétvégétek?

- Sziasztok! Igazán jól éreztük magunkat! A gyorsok sokkal élvezetesebbek voltak, mint amilyennek a pályabejárások alkalmával tűnt. Kellemesen csalódtunk! A pénteki városi prológ is nagyon tetszett, ilyenben még nem volt részünk!

Volt technikai gondotok az autóval?

- Igen, sajnos az utolsó előtti gyorson elszakadt az ékszíj, így nem tudtuk befejezni a versenyt. Erdőbényén már nem tudtunk elrajtolni. Illetve voltak egyéb "hiányosságok" például az itinerből hiányzott egy lassító, ami elsőre egy kis kavarodást okozott, de szerencsére gyorsan tudtuk javítani.

Láttam egy videót, amiben érdekesen vettél egy jobbos elágazást. Mi történt?

- Igen. A 3. gyorsasági szakaszon egy kicsit elszámoltuk a féktávot, ez látható videón is. Ilyenkor a legnagyobb hiba, ha elveszed a gázt. Ha így tettem volna, akkor biztosan nem jövünk ki! Ehhez képest nem is maradt benne sok, jót röhögtünk rajta!

https://www.youtube.com/watch?v=L-lWb82U6JI&t=205s

Eléggé a biztonságra mentetek!

- Igen, az egész hétvége arról szólt, hogy biztonságban tudjuk végig csinálni a versenyt. Spóroltunk az autóval végig. Bármi is történjen, be akartunk gurulni a célba. Sajnos ez nem a tervek szerint alakult.

Terveztek még valamilyen autós "mulatságot" az évre?

- Tervezünk bizony! Szeretnénk 1-2 szlalom versenyen még rajthoz állni, ahol elsősorban a családot, barátokat, és a partnereket fogjuk autóztatni. Illetve jön a Szilveszter Rallye, ahol szintén szeretnénk indulni!

Köszönöm szépen Tyutyu, és további sok sikert!

- Köszönöm szépen! Illetve szeretném megköszönni az egész éves munkát a szervizcsapatnak, a támogatást a családomnak, és a partnereinknek!

Reklámpartnereink:

Molvi Trade Kft., Pet-Pack Kft., Fémtiszta Kft., Dr. Marcus, Lajosházi Csaba E.V., T+F Kft., Strapa Pack Kft., Target Group Kft., Moon 42 Kft., I.E.J. Zrt., 3Dream Soft Kft., Brikettalo.hu, VPT Group, Fuky Csoki