WRC: Nem lesz orosz rulett

Döntöttek az FIA, és a WRC vezetői, és nem változtatnak a jelenlegi szabályokon legalább is ami a Power Stage szabályait illeti.

Úgy fél éve vetődött fel először annak a lehetősége miszerint a Top négy helyezettek nem csupán az extra pontokért harcolnának a záró gyorson, hanem a verseny végkimenetele szempontjából is dönthetne, ez a szakasz. Nevezetesen, az első kettő a győzelemért harcolna meg míg a harmadik, illetve negyedik a dobogó legalsó fokáért, függetlenül attól, hogy mennyi hátrányban is vannak egymástó a Power Stage előtt.

Tárgyalások, sora előzte meg a végső döntést, mely a végére egy igen rossz szájízű hercre-hurcára inkább hasonlított már mint sportdiplomáciai kérdésre. Végül a többség szava döntött, és marad az eddigi módi, vagyis a záró szakasz csupán az extra pontokról hivatott dönteni, nem pedig az egész versenyről. Ennek gyakorlatilag mindenki örül, hiszen akármennyire is izgalmas lett volna ez, legalább annyira unfair is.


Természetesen az FIA érvei is érthetőek, hiszen ők ezzel azt szerették volna elérni, hogy egy kelendőbb árucikk legyen a paicon a WRC, és a TV jogokat jóval borsosabb áron adhassák el. De ismét csak kiderült, hogy a WRC, nem a Formula-1. Itt igenis a helyszíni nézők szórakoztatása az első legalább is a csapatvezetők, és pilóták tucatja szerint. Jost Capito, és Michel Nandan nem elzárkózni szeretne Jean Todt kezdeményezései elől csupán azt szeretnék ha egyről nem mindjárt a háromra ugranának. Továbbra is napirenden lesz a Power Satge átreformálása, de a jövőben kevésbé drasztikus ötletekkel.